All Them Witches – Live On the Internet


Dit trio uit Nashville, Tennessee speelt geen country maar deze muziek hoort tot de zware jongens van de psychedelische stoner rock. De band weet in de lijn van de 70’s rock a la Led Zeppelin en Mountain te spelen. Het recente album ‘Nothing as the Ideal’ was een heerlijk album en hierover is een interview te vinden. Nu verschijnt er een live album als vulling voor de covid tijd dat zijn intrede deed, net voordat de band op tour wilde gaan.

Live

Het album begint lekker zwaar met het bijna 10 minuten durende ‘Blood and Sand / Milk and Endless Waters’ wat gevolgd wordt door ‘Dirt Preachers’.  De lome rockgitaar sound wordt met de lichte zangstem als een gesmeed. Wanneer de blues rock van ‘When God Comes Back’ en het 7 minuten durende ‘Alabaster’ wordt je meegezogen in de blues sound.

Het ‘Saturnine & Iron Jaw’ en ‘41’ van het recente album klinkt luchtiger, wat dat album dan ook ademt. Ook al staan de heerlijke bluessongs ‘The Marriage of Coyote Woman’ en het  9 minuten durende ‘Rats in Ruin’ van het recente album op de setlijst, ze klinken wat luchtiger dan de oudere volle songs. Met pakkende rauwe gitaarstukken of heerlijk tokkelend op ‘Open Passageways’ naar het strakke rocknummer ‘Enemy of My Enemy’.

Waar voor je geld

Het album mag dan 16 nummer bevatten, de speeltijd is bijna een anderhalf uur. Dan krijg je nu wel waar voor je geld en is deze stonerblues rockalbum zeker een must voor de liefhebber van dit genre. 

4 maart 2022
In dit bericht:
Translate »