De shockrocker Alice Cooper tourt op dit moment met de superband Hollywood Vampires. Deze band heeft op hun beurt een live album uit Live in Rio. Het was een aanleiding om het oude werk van Alice Cooper even onder handen te nemen.

Schools Out is het album met de single ‘Schools Out!’ Een song die het nog steeds goed doet en Alice Cooper zelf als afsluiter van zijn shows speelt. Gehuld in wit pak, hoge hoed op en een stick in de hand schrijft hij het publiek de les voor.
Het album van de shockrocker biedt meer waaronder het ‘Luney Tune’, het bluesy jazz ‘Blue Turk’ en ‘Alma Mater’.
Dit keer weet Alice Cooper met toeters en bellen  met Bob Ezrin een ander album te produceren. Gitaristen Glen Buxton en Michael Bruce weten een andere toon aan te slaan dan met hun voorgaande rockalbum Killer dat tevens als re release is uitgebracht.

Dit deluxe album kent naast het origineel nog een live album uit die tijd. Een mix van dit album en voorgaande albums brengt een lekkere shockrockshow weer. ‘Elected’, ‘I’m Eighteen’, ‘Dead Babies’ en de bijzonder juweeltjes als ‘Halo of Flies’ en ‘Killer’ zijn live op dit album te vinden.

Hoewel het album in de wereld het goed heeft gedaan, bleef het in Nederland achter en werd het matig ontvangen. Al is het een goed album, maar de re-release van oude albums krijgen een puntje minder in de beoordeling van ‘nieuwe’ albums.

9 juni 2023
In dit bericht:
Translate »