De shockrocker Alice Cooper toert op dit moment met de superband Hollywood Vampires. Deze band heeft op hun beurt een live album uit Live in Rio. Het was een aanleiding om het oude werk van Alice Cooper even onder handen te nemen.

Het album Killer geeft een goed beeld van de shockrocker weer. Met de eerste woorden met The Telephone is Ringing. You Got Me On The Run… van het ‘Under My Wheels’ krijgt al een lekker sfeertje. Met wat blazers in de rocksound wordt het geheel al lekker opgeblazen. Met de rock n roll van ‘Be My Lover’ en ‘You Drive Me Nervous’ komen we vanzelf bij ‘Dead Babies’ en het titelstuk ‘Killer’. De titels zeggen genoeg en brengt de donkere kant van de aangenomen cartoon Alice Cooper tot een leven schrikbeeld voor die tijd. Het past bij de domineeszoon Vincent Furnier die het woord even anders wil laten klinken.
Het juweeltje van dit album is het ruim 8 minuten durende ‘Halo Of Flies’ dat tegenwoordig nog steeds in de top 2000 te vinden is. De opbouw van dit nummer is geniaal. Spannend en opzwepend zonder dat je weet waar het helemaal naar toe leidt. Een nummer dat nog steeds een hoogtepunt van de Alice Cooper show is.

 

Dit deluxe album kent naast het origineel nog een live album uit die tijd. Een mix van dit album en voorgaande albums brengt een lekkere shockrockshow weer. ‘Long Way To Go’, ‘I’m Eighteen’, ‘Dead Babies’ en de bijzonder juweeltjes als ‘Halo of Flies’, ‘Under My Wheel’ en ‘Killer’ zijn live op dit album te vinden.

9 juni 2023
In dit bericht:
Translate »