De glamrocker uit de oertijden Alice Cooper heeft zijn krachten weer gebonden met de legendarische producer Bob Ezrin. Daar waar het allemaal ooit begon, in de General Motor City Detroit zijn vele verhalen van de heren te vinden. Samen begonnen de heren hier hun muziek carrière. Vele anekdotes zijn opgehaald en nu  horen we ze terug op het nieuwste album Detroit Stories.

De domineeszoon Vincent Furnier weet met zijn shockrock classics op zijn naam te schrijven. ‘Schools Out’, ’Billion Dollar Babies’ en ‘Poison’ zijn maar enkelen songs die we noemen. Met de keus om Bob Ezrin weer aan de rechterzij te nemen was al positief gelukt met het album Panoranormal. De opvolgende tour kreeg een opname dat we hier op de exclusieve versie terug horen.

Optimale conditie

Op het album Detroit Stories is het opvallend dat Alice Cooper nog erg goed bij stem is. Hij begint met een classic ‘Rock & Roll’ song. The city of the Rock and Roll krijgt later nog een ode met ‘Detroit City 2021’. De rock and roll met soul horen we in de ‘$1000 High Heels Shoes’ en in een heerlijke drive op ‘Our Love Will Change the World’.
Het album geeft een nostalgische Cooper weer. Geen glamrock of maatschappelijk kritische Cooper die we van de laatste jaren kennen. Hier gaat het om de ‘Hail Mary’ en het bluesy ‘Drunk and In Love’ attitude. Good old classic Cooper zoals we hem in de jaren 70 leren kennen, blues en rock and roll songs van een minuut of 3 als ‘Independence Day’ en de post punk van ‘I Hate You’ past bij de band met hij hij dit album opneemt. Wayne Kramer (MC5), Johnny Badanjek (Detroit Wheels), Paul Randolph (Detroit Jazz sound met Tony Allen).

Nieuwe band

Een band dat volledig nieuw is en Alice Cooper voorziet van een nieuw sound. Een sound dat weer oude tijden doen herleven! Detroit Stories maakt de cirkel weer rond naar het begin van de wereld van Alice Cooper. 

7 februari 2021
In dit bericht:
Translate »