Alex Cameron – Oxy Music


De Australische zanger Alex Cameron behoort tot de groep muzikanten die je niet in een hokje kan stoppen. Deze man weet de variatie van muziek prachtig weer te geven. Dit keer komt de man met heerlijk 80’s synthpop dat als een opvolger van zijn Forced Witness uit 2017 klinkt.

Tussendoor heeft de man nog een album Miami Memory gelanceerd maar dit keer is het Oxy Music. Daar waar de man op zijn eerdere albums soms wat aan de donkere sound klom, lijkt dat Cameron zijn longen vol oxygen heeft laden en levendig vrolijk de opname van dit album in is gegaan.

80’s synthpop

Het album begint al positief met ‘Best Life’ en de single ‘Sara Jo’. Hier horen we al waar zijn hart ligt. De heerlijke 80’s sound horen we in ‘Prescription Bell’ en het ‘K’Hole’. Net een donker wolkje weet hij ‘Dead Eyes’ op te nemen en gaat in ‘Cancel Culture’ een mix van lichte Casio-pop met hiphop mengen. Dan wordt dit ook even een dieptepunt van het album.  Maar dit weet hij met de Jan Hammer Miami Vice sound van het titelstuk goed te maken en het album af te sluiten.

Live

Alex Cameron heeft zijn sound gevonden en kan  met zijn looks plotseling doorbreken tot een internationaal succes. Dat is hem dan ook meer dan gegund! Alex Cameron is 19 maart te zien in Tivoli Vredenburg 

13 maart 2022
In dit bericht:
Translate »