De Nederlandse zangeres Albertine weet met haar debuutalbum Drops een prima promo om het album te bouwen. Ze staat in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam, en ze weet dat ze met album en al goed beslagen ten ijs komt. Met de ervaring als altvioliste bij Duncan Laurence en Karsu weet ze een brug van klassiek naar pop te slaan.

Het album is vanaf de eerste klanken al lekker fris te noemen. Yanna Albertine Peser weet met haar plukkende viool, piano en zang met ‘Drops’ en ‘What If You Were The Moon’ mooie beeldende songs te leveren. Het album is vanaf het openingsnummer ‘The Bones of You’ al pakkend en dit gaat maar door. Juist de diversiteit van folk naar pop, en terug, doet wat denken aan Oerol meets het poppodia. Het geeft voor Albertine dan ook de mogelijkheid om zich zowel op popfestivals als theaterfestivals te presenteren. Maar wat vooral blijft staan is haar stem die zo nu en dan aangevuld wordt door een lichte samenzang als achtergrond vocalen, waar men zelf nog wel eens een link wil gaan leggen met Crosby,  Stills Nash & Young, zoals ‘Wind Blows’ dit moet gaan aanvoelen.

De verhalen over het leven in alle facetten, van geboorte tot de dood en de overdenkingen die hierin ontstaan, van hartstocht (‘True Love’) naar de kijk op je eigen dorp of stad (‘Home Town’). Het zijn dan de gewone dingen die kleur krijgen en dat weet Albertine hier mooi te vertolken.

Dan heb je een mooi debuutalbum gemaakt en steunen we haar voor de Grote Prijs!

13 september 2021
In dit bericht:
Translate »