De man behoort inmiddels tot de dinosaurussen van de hedendaagse popmuziek. Zijn invloed is enorm en de nieuwe generatie weet maar amper wie deze man is.
Toch komt hij nu weer met een album en het is nog steeds lekker om naar te luisteren. Met zijn 79 jarige leeftijd weet hij de humor al in zijn titel te brengen. met de hoes dat hij zijn strak lichaam toont is puur ironie en humor. Hij ziet er goed uit en heeft een heerlijk album gemaakt.

Met een melodieuze popsound brengt hij ‘Shake a Bone’ en de ironische  ‘Gonna Save The World’ . Albert Hammond maakt nog even zijn standpunten. Zijn zangstijl is nog even prachtig al ooit te voren. Goede stem waar veel zangers nog jaloers op kunnen zijn. De uitgebalanceerde songs maken het album dan ook erg mooi en heerlijk om naar te luisteren.
De nieuwe generatie kent de oude platen van Hammond zoals het ‘I Am A Train’, ‘Free Electric Band’ en ‘Down By The River’.  Maar wellicht weet men niet dat hij legio hits op zijn naam heeft staan die hij niet als single heeft ingezongen maar andere artiesten hier hun hits mee scoorden.

Het is de tijd dat het zal leren wanneer ‘Like They Do It Like Across The River’ of het mooie ‘Knocking at Your Door’ door een cover deze songs tot een hit worden gebracht.

Het ‘Young Llewelyn’ is een van de juweeltjes van dit album. Waarna het dieptepunt ‘Gonna Be Alright’ direct volgt.  Het album kent meer de diversiteit van songs en is daardoor een meer dan aardig album.
Het is zeker de moeite waard om de man live te zien wanneer hij in de buurt is.

Het is een levende legende waar je moeder of oma vroeger al een oogje op had.

24 maart 2024
In dit bericht:
Translate »