Alan Parsons – One Note Symphony: Live in Tel Aviv


De Engelse producer en componist Alan Parsons kennen we vooral als engineer van de beroemde albums van Pink Floyd ( Dark Side of the Moon/ Atom Heart) en The Beatles ( Abbey Road) of de classic album van Al Stewart Year of the Cat en de net overleden John Miles Rebel album met de classic (Night of the Proms song) ‘Music’.

Natuurlijk heeft de man met zijn Alan Parsons Projects heerlijke songs als ‘I Robot’, ‘Eye in the Sky’ en ‘Don’t Answer Me’.  Zijn recente album The Secret kreeg niet het succes wat het verdiende en vorig jaar verscheen het live album van Tilburg.

Dit jaar begint de man wederom met een live album en wel van de show in Tel Aviv. Het verschil is dat dit album is opgenomen met een orkest. Een meerwaarde voor de songs die Parsons in finesse arrangeert.
Zo staan de hits er zeker op, aangevuld met classics als ‘Old & Wise’, ‘Breakdown, The Raven’ en ‘Time’. De uitvoeringen zijn prachtig omdat  normaliter de orkesten met tape samples of keyboards uit de speakers klinken.

Toch is er ook ruimte voor nieuwe songs van The Secret. Het staat voor het tweede deel van het album centraal met ‘The Sorcerers’s Apprentice’, As Lights Fall en I Can’t Get There For Here’.

Is het een spannend album?? Nee, dat ook weer niet, maar het is mooi om de erg goede band van Alan Parsons  te horen met een live orkest. 

12 februari 2022
In dit bericht:
Translate »