Waar je ook heen gaat en wat je ook doet, het lijkt soms alsof elke weg uiteindelijk weer terugleidt naar je roots, naar je jeugd, als een door het universum gestuurde wichelroede. Ralph Mulder, frontman van Alamo Race Track, kan erover meepraten.
Op Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae, het nieuwe album van zijn band, horen we het verslag van een moeilijke periode, waarin Mulder midden in coronatijd wegens familieomstandigheden terugkeerde naar zijn geboortestreek Oost-Groningen.

De acht jaar sinds het verschijnen van het laatste album van ’s lands beste gitaarband zijn het waard geweest, want Greetings from Tear Valley and the Diamond Ae, dat uiteraard bij Excelsior Recordings verschijnt, is een prachtige verzameling songs die luisteren als een muzikale ansichtkaart.

Het album kent een vertrouwd geluid van toen. De Amsterdamse band scoorde met het album Unicorn Loves Deer en weet met dit persoonlijk album het succesalbum te overtreffen. Het Beatles Sally H. krijgt een Penny Lane sausje. Met songs  ‘Got To Go Home’ en ‘Fight’ zijn ingetogen powerful. Met deze ingetogenheid weet de band de ‘Wish I Was A Bird 1 en 2’ tot mooie songs te brengen. Het krijgt een vorm van rust over zich.  Bij Kopje genieten bij Sellingen varen we naar de Woeste Gronden van Groningen om terug te keren naar Tear Valley, Heiligerlee, waar de broeders van Willem van Oranje hun eerste overwinning vierden op de Spanjaarden. Dit werd het begin van de 80 jarige oorlog.

Voor dit album is er een andere herinnering geplaatst en worden ‘House of Crosses’ en ‘Remember When We Were Young’ de beelden die de herinnering weergeven.

10 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »