De Engelse band Alabama 3 uit de Londense wijk Brixton wist met hun song ‘Woke Up This Morning’ aandacht te krijgen van de seriemakers van the Sopranos. Het nummer werd een openingsnummer en kreeg wereldwijde aandacht. De elektro band weet met hun sound songs te maken voor games en films en Nas wist zijn ‘Got Your Self a Gun’ tot een hit te brengen met een sample van dit Soprano nummer.

Wanneer Jake Black en Rob Spragg a.k.a. Larry Love besloten om country en dance te mengen tot een geheel pakte dit goed uit. In USA is de band bekend onder de naam A3 om maar niet in het vaarwater te zitten van de country act Alabamate .

Het album is dan ook een lekkere mix van dance en pop. Het opzwepende ‘Yolanda’ is zeker voor het grote publiek pakkend en met ‘The Lord Stepped In’ weet de band een festivalpubliek helemaal in beweging te krijgen.
Het is niet allemaal luchtig of dancebeats. Met ‘Petronella Says’ hoor je een andere sound en weet de band met ‘Rise Up Brother’ een juweeltje af te leveren. Al weet de band met ‘Tranquillize Yourself Brittania’ zich te ontwikkelen tot een soort Soul II Soul act dat filmmuziek maak. Om uiteindelijk uit te komen in de low mellow popsound ‘Everytime I See A River’, ‘Somebody Somewhere’ en het piano nummer ‘Lifted’.

Het album is zeker gevarieerd  en daardoor interessant om eens door te nemen. Misschien ligt de sound wat te ver uit elkaar als het gaat om het geheel van het album. Het zijn wel pakkende songs en met wat extra luistermomenten ga je songs helemaal omarmen! 

7 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »