Air Waves is Nicole Schneit of andersom. De Amerikaanse singer/songwriter is met The Dance toe aan haar derde album. Wederom weet ze op haar eigen unieke manier een album af te leveren met eenvoudige, melodieuze liedjes die door hun kwaliteit toch meteen onder je huid kruipen.

Uitgebalanceerd en toegankelijk

In 2018 werd deze recensent nog door een op zijn minst opvallende albumcover van haar tweede album Warrior op het verkeerde been gezet, Wat dat betreft past deze cover bij de sfeer van het album. Op de negen ietwat dromerige nummers wordt Nicole o.a. bijgestaan door Skyler Skejelset (o.a. Fleet Foxes), Cass McCombs, Lispector en anderen. De naam Air Waves is trouwens geïnspireerd op een Guided By Voices-nummer. De acht “echte” nummers zijn mooi uitgebalanceerd, erg toegankelijk en zorgen voor een fijne luisterervaring. De sterke openingstrack ‘The Roof’, waar Nicole vocaal bijgestaan wordt door Luke Temple en Fina Mushonga, is een fraai stukje gitaarpop waarna we met de dromerige titelsong toch wel bij de essentie van het album komen.

Wat rijker georkestreerd

Het mooie is dat je dus geen ingewikkelde constructies hoeft te bedenken om pakkende liedjes te kunnen schrijven. Eenvoud is misschien troef, maar het is wel uitermate doeltreffend. ‘Star Earring’, met een fijn orgeltje, is erg lichtvoetig terwijl de drummachine bij ‘Alien’ voor een wat donkerder geluid zorgt. ‘Black Betal Demon’ is semi-akoestisch, de meerstemmigheid is mooi op ‘The Light’ maar het zijn toch de tracks ‘Treehouse’ en ‘Wait’ waarmee de New Yorkse Nicole Schneit het album naar een hoger niveau tilt. Wat rijker georkestreerd, hier en daar een aangenaam orgeltje en wat meer vaart zorgen voor een aanwinst voor elke playlist. Afsluiter ‘Peer Peer’ is meer een soundscape bestaande uit wat live outtakes ergens in een open ruimte waarmee Nicole waarschijnlijk nogmaals een statement wil maken dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Een prachtalbum en laten we hopen dat we niet weer vier jaar op een vervolg moeten wachten. Veel luisterplezier. 

12 september 2022
In dit bericht:
Translate »