Aeon Station – Observatory


Wanneer in de jaren 80 de band The Wrens in New Jersey de podia onveilig maakt, zien we een indie rockband in de dop. Uiteindelijk wist met Silver te debuteren en 2 albums later met The Meadowlands te eindigen. Wat maakt dat uit voor Aeon Station??

The Wrens

We zien dat bassist Kevin Whelan met zijn broer Greg  en de drummer Jerry MacDonald een nieuwe band zijn begonnen. Oftewel de gitarist van The Wrens is vervangen en dan hebben ze ook geheel een nieuwe naam en sound aangenomen. Kevin is inmiddels getrouwd en neemt Mary Ann mee als zangeres.

Kracht van het album

Het album kent dan ook weer een heerlijk ingetogen indie sound met ‘Hold On’ en Leave’, dat hier en daar lekker kan uitspatten. Met heerlijke achtergrond vocalen op bijvoorbeeld ‘Fade’ maakt dat deze band nu opvalt. De sound is completer dan bij de vorige band. De single ‘Queens’ komt dicht bij de oudere sound, al kan het ook als overbrugging worden gezien. De kracht van de band zit vooral in de samenzang en de mooie liedjes  als ‘Empty Room’, ‘Air’ en ‘Alpine Drive’ , waar men het album mee afsluit.  De kracht zit vooral in het begin en aan het eind van het album. 

18 december 2021
In dit bericht:
Translate »