De singer-songwriter Abe Partridge weet sinds zijn debuut in 2017 uitdagende albums te brengen. De Amerikaan gaat op zoek naar de grens van de country folk en maakt een figuurlijke deal met Tom Waits om deze grenzen te verleggen.

O Lord, Don’t Let Me Die Before My Work is Done is het eerste wat je ziet wanneer je het hoesje opent. Het is de drijfveer van de man. Met Tom Waits en the beatles in de platenkast horen we dit terug in zijn songs. Het is de devils playground waar Partridge the Beatles vereerd in “Abe Partridge’s 4@3d Freakout’. Dit nummer kregen we al te horen op de EP dat eind vorig jaar verscheen.

Met het openingsnummer ‘Love in the Dark’ wordt de luisteraar warm onthaald en is het album al de moeite waard.
Zijn rauwe stem en de singer-songwriters getokkel met alle uitspattingen laat zien dat er leven in de man zit. De teksten zijn divers van maatschappelijk tintje, tot persoonlijk in ‘Young Love’ naar een vertolking wat er om zich heen gebeurd in ‘Alabama Astronauts’.
Het ‘Fake It Till You Make It’ kan als leefwijze worden gezien en met ‘Helter Skelter’ horen we zijn ode naar zijn idolen weer. Voor ‘Pop Country is for Posers’ gaat hij vermakelijk de kijk op de muziek doornemen.

Abe Partidge is geen doorsnee folkzanger of singer-songwriters genre dat gemakkelijk in het gehoor ligt. Nee deze man heeft verhalen te vertellen die hij op diverse wijze vertolkt. Mooi en diverse, schurend tegen wat kan en verantwoord is. Maar altijd even buiten de lijntjes en daar houden we van!

18 mei 2023
In dit bericht:
Translate »