De naam van deze man, Andrew Savage is meer bekend bij de liefhebbers van de band Parquet Courts. De overtocht van New York viel hem zwaar en nu eenmaal in Bristol gaat hij dit overdenken. Het levert gesprekken en liedjes op bij het kampvuur. Met leden van Caroline en Cate Le Bon weet hij in korte tijd een album op te nemen.

Singer-songwriting

Het zijn dan ook puur singer-songwriters songs. Kleine liedjes die als band zijn opgenomen, maar in de kern hoor je het gitaarliedje hoe het is gemaakt.
Het eigen verhaal ‘Hurtin of Healed’ of de reflectie van de the King ‘Elvis in the Army’ maakt dat het ook een meer rock and roll liedje is geworden. Met een wat irritant keyboardje neemt hij ‘Le Grand Balloon’ op, maar met ‘My My My Dear’ weet hij de sound weer op orde te brengen.
Vooral het ingetogen geluid met een vrolijk tintje is de basis van de songs als ‘Riding Cobbles’.  Met een stevig gitaargeluidje weet men het trieste verhaal van ‘David’s Dead’ te brengen, terwijl de akoestische gitaarklanken in de melodrama van ‘Mountain Time’ en ‘My New Green Coat’ te horen zijn.

Het album is dan ook wat wisselvalliger dan zijn voorgaande met of zonder band.

 

17 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »