220 Volt – 220 Volt


De Zweedse rockband 22 Volt werd door de gitaristen Thomas Drevin en Mats Karlsson opgericht in 1979. Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en verscheen hun recent album ‘Walking In Starlight’ in 2018. Na een pauze van ruim 10 jaar is de band in 2003 wederom gestart.

De gitaristen zijn nog steeds aan deze band gelinkt en het is mooi om nu het debuutalbum naast het recente werk te leggen. Opvallend is natuurlijk de productie, maar het was toen al duidelijk de gitaristen de ruimte nodig hadden. De teksten waren ondergeschikt en kennen dan ook vooral een tiener vibe met ‘Lonely Nights’, ‘Gypsy Queen’ en ‘Woman in White’.
Toch is het muzikaal zeker niet gek. De rock gitaarrifjes van ‘The End of the World’ en blues klanken van ‘Nightwinds’, ‘Stop and Look Back’ en ‘Woman in White’ klinken lekker vet. De sound van Scorpions hoor je door dit album. Men wil zo gaan klinken in de toekomst en daarvoor moet je meters maken. In dat perspectief is het mooi om dit album weer terug te luisteren.

Nu is het album weer opgepoetst en op gekleurd vinyl uitgebracht. De band gaat dit jaar na de covid pauze de tour weer oppakken. Stekker in het stopcontact 220 volt door de speakers en gaan!

https://www.youtube.com/watch?v=IiLnGJhor-Q&list=PLQW91GaylGw_hUmwFKY2w8I-hBpPoUGjF 

24 maart 2022
In dit bericht:
Translate »