Als de wereld op zijn kop staat wat doe je dan? Samen met zijn band the Wisemen stippelt singer/songwriter Raoul Wijsma zijn eigen pad uit op Healing, de nieuwe single die vrijdag 10 februari uitkomt. Op 17 februari vindt het releaseconcert plaats op podium de Groene Zwaan in de Rijp, Noord-Holland. 

 

In de zomer voor de eerste coronalockdown bracht Raoul & the Wisemen hun eerste single Conversation uit. Met deze single speelden ze op NPO Radio 5, op Nederlandse festivals en toerde de band door Slovenië. Daarna was het over door de pandemie. Tussen de lockdowns in ging Raoul opnieuw de studio in met producers Iwen Legro (Tape Toy) en David Hoogerheide (Kovacs, EUT). Daar ontwikkelde de sound van de band zich. Van pure bandjespop naar een hybride sound waarin elektronische elementen en warme synthesizers een belangrijke rol spelen. Dit jaar brengt Raoul & the Wisemen een nieuwe reeks singles uit. Healing vertelt het verhaal over de keuzes die je maakt als de wereld op zijn kop staat. Is er nog een sprankje hoop? Zeker, vindt Raoul, het is nooit te laat om je eigen acties te overdenken en het tij te keren. 

 

Dubbelop 

Op 17 februari presenteert Raoul & the Wisemen hun single op podium de Groene Zwaan in de Rijp tijdens hun popmuziekavond. Het is een tot podium omgebouwde kerk in een historisch pand. Een plek die past bij de single Healing vindt Raoul. De release is onderdeel van een dubbelconcert samen met Suzy V, die pop mixt met Siciliaanse invloeden. Dat is niet zonder reden, Raoul: “We maken eigen muziek en we willen het publiek laten kennis maken met onze muziek. Daarom is het juist super om samen op te trekken en op mooie plekken te spelen voor nieuwe mensen”. 

 

Release 

Na het releaseconcert volgen er optredens in Muziekcafe Bacchus in Aalsmeer, de Sering in Amsterdam en is de band op lokale radio te horen in Noord-Holland. Ook is er nog een verrassing. “We willen graag plekken vinden die raakvlakken hebben met het thema van onze muziek” zegt Raoul. “Daarom ben ik bezig met een tof optreden. Wat dat gaat worden? Houd daarvoor onze site maar in de gaten!” 

 

Vanaf vandaag is Healing te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube en alle andere bekende streamingsdiensten. Raoul & the Wisemen is te volgen via Instagram,  en/of Facebook of via www.raoulandthewisemen.com

25 januari 2023
In dit bericht:
Translate »