Persbericht, 1 oktober 2021

Vandaag heeft Racoon hun eerste, Nederlandstalige album Spijt Is Iets Voor Later uitgebracht. Op het album staat naast de eerder verschenen singles Het Is Al Laat Toch, De Echte Vent en Hee Joh Jip ook de single Geef Je Hart Niet Zomaar Weg, die eerder deze maand uitkwam. Spijt Is Iets Voor Later is een volgens Bart “zeer autobiografisch” album over familiebanden, mannelijkheid en tevreden zijn met wat je hebt. Ook vaderschap is een belangrijk thema: op het album zingt Bart over zijn zoon en dochter en op het nummer voor zijn eigen vader (Historie Van Een Man) zingt Barts zusje Kaat de tweede stem.

Spijt Is Iets Voor Later gaat eigenlijk gewoon over het leven, vertelt Bart. “De ups en downs van het westelijke bestaan, daar gaat-ie een beetje over. Je moet eigenlijk niet zeiken, want je hebt alles wat je hartje begeert. En als je dan toch nog weet te zeiken, nou….” Toch heeft Bart geen moralistische intenties met Spijt Is Iets Voor Later, benadrukt hij. “Hart en ziel, lach en traan, recht voor zijn raap. Daar gaat het om.”

Vanaf 2 oktober gaat Racoon met het nieuwe album op theatertour. Daarnaast kondigde de Zeeuwse band gisteren aan dat ze op zaterdag 2 april 2022 een concert geven in Rotterdam Ahoy.

2 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »