Queen’s Pleasure is terug. En hoe. De Amsterdamse band presenteert vandaag One Of These Days, de eerste single van het te verschijnen tweede album Shy Bairns Get Nowt. Hierop horen we een nieuw geluid dat nog meer down-to-earth is en teruggaat naar de kern, en beklaagt frontman Jurre Otto zich over de toenemende polarisatie binnen de samenleving.

Van de door algoritmes gedomineerde media tot de verhitte gesprekken aan de keukentafel: de extreemste mening van de hardste schreeuwer lijkt te winnen. En dat terwijl het uiteindelijk toch allemaal zou moeten draaien om het nader tot elkaar komen? Om de connectie met de mensen om je heen?

Shy Bairns Get Nowt. Vrij vertaald betekent het zoiets als: verlegen kinderen krijgen niets. Frontman Jurre Otto trof de zin aan tijdens het struinen door de stad, gekalkt op een muur, midden in het schrijfproces van het tweede Queen’s Pleasure-album. Het resoneerde meteen.

In een algoritme-gedreven wereld bepaalt controverse het gesprek van de dag en lijkt er steeds minder ruimte te zijn voor nuance en dialoog. Het Amsterdamse viertal ziet het gebeuren en zingt erover op de nieuwe plaat, die qua muzikaal DNA niet alleen de britrock van The Libertines, maar ook een stevige portie hedendaagse post-punk in zich draagt. De leden van Queen’s Pleasure, inmiddels twintigers, spelen al samen sinds hun tienerjaren en laten op de nieuwe songs met het hart op de tong blijken wat ze vinden van de huidige maatschappij.

Queen’s Pleasure debuteerde twee jaar geleden op Excelsior Recordings met hun album Words To Live By, Suits To Die In, dat ze de titel van 3FM Talent opleverde tijdens Noorderslag. One Of These Days is de eerste single van het tweede album Shy Bairns Get Nowt, waarmee de band zijn status als een van de meest opwindende bands van dit moment komt bevestigen. Het nieuwe album verschijnt dit najaar via Excelsior Recordings.

19 mei 2023
In dit bericht:
Translate »