Persbericht, maandag 13 december 2021

Primavera Sound kondigde deze week nieuwe festival edities aan over de wereld verspreid en daar worden vandaag nieuwe namen voor de Barcelona – Sant Adrià editie aan toegevoegd. Low, Grimes (DJ set), Jhay Cortez, PinkPantheress, Bleachers, Amyl and the Sniffers en Tokischa voeren de lijst van nieuwe toevoegingen aan. Barcelona wordt de eerste halte op de festivalroute die de Primavera Sound spirit in 2022 naar Porto, Los Angeles, São Paulo, Buenos Aires en Santiago de Chile zal brengen.

Primavera Sound sluit haar week van aankondigen van Primavera edities over de hele wereld af door nieuwe namen toe te voegen aan de historische verlengde editie van volgend jaar. Na de aankondiging van de line-up voor Los Angeles, de festivals in Santiago de Chile, Buenos Aires en Sao Paulo en het laatste nieuws uit Porto, zijn de ogen opnieuw gericht op het ongekende spektakel dat Barcelona van 2 tot en met 12 juni 2022 zal veranderen in de mondiale hoofdstad van de muziek. Elf dagen verdeeld over het Parc del Fòrum, verschillende podia in de stad en het strand van Sant Adrià de Besòs. Meer dan 500 optredens om de twintigste verjaardag van Primavera Sound groots te vieren en alle soorten volledige festivalpassen en tickets waren in slechts tien dagen uitverkocht.

Alsof alles wat tot nu toe onthuld is nog niet genoeg was is het muziekaanbod van Primavera Sound Barcelona – Sant Adrià 2022 nu uitgebreid met een nieuwe lichting toevoegingen onder leiding van Low – die eerder dit jaar het alom bejubelde album Hey What uitbrachten, visionair Grimes (met een DJ-set format recht uit de toekomst), de Puertoricaanse Jhay Cortez met zijn arsenaal aan hits, de nieuwe sensatie PinkPantheress, Jack Antonoff als frontman van Bleachers, de Dominicaanse rapper Tokischa en de punk-rock sensatie Amyl and the Sniffers.

Kortom, de Primavera Sound-gemeenschap groeit over de hele wereld en parallel daaraan groeit de line-up van de Barcelona-editie, want ook de generatiekoortjes van boy Pablo, de Californische veelkleurige euforie van Remi Wolf en Magdalena Bay, de gitaar indie bands Wet Leg en Pom Pom Squad, El Petit de Cal Eril – de vaandeldrager van de hedendaagse Catalaanse scene, de enigmatische Hyd, nieuwe rock ontdekkingen Meet Me @ The Altar en Gustaf, het subversieve Chill Mafia en de explosieve producer CRYSTALMESS zijn aan de affiche toegevoegd. In totaal zijn er 18 nieuwe bevestigingen, die verdeeld zullen worden over de centrale dagen die deel zullen uitmaken van het Parc del Fòrum en het Primavera a la Ciutat programma.

Helaas moet er ook aangekondigd worden dat Napalm Death, La Mafia del Amor, Kano en Fatima Yamaha niet meer zullen optreden op de komende editie van het festival in Barcelona.
Nog 171 dagen te gaan tot de eerste halte van Primavera Sound Barcelona – Sant Adrià 2022,
om alle verloren tijd in te halen.

Klik hier voor meer informatie over alle festivals van Primavera Sound.

14 december 2021
In dit bericht:
Translate »