Persbericht, woensdag 1 juni 2022

Het is de première van een bijzondere samenwerking tussen meestersaxofonist, componist, arrangeur en bandleider Maarten Hogenhuis en de door hem vormgegeven zevende formatie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

De 19 supertalenten doorlopen onder aanvoering van Maarten Hogenhuis een tweejarig coaching traject waarin de generatie van de ‘jazz van nu en morgen’ diverse tournees en nationale en internationale samenwerkingsprojecten aangaan.

Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis nieuw geschreven repertoire: een mix van jazz, rock en afrobeat, waarbij hij inspiratie put uit actuele thema’s zoals klimaat en vrouwenrechten.

De première vindt op 6 juni 20.30 uur (2e Pinksterdag) plaats in het Bimhuis Amsterdam. Het publiek kon al kennismaken met het NJJO tijdens twee optredens in “Matthijs Gaat Door”:

Op 10 juni brengt het NJJO VII & Maarten Hogenhuis de tweede single “Diadem” uit en een album ligt in het verschiet.

Maarten Hogenhuis / NJJO
Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de hybride jazz-popformatie BRUUT!, is bandleider van zijn eigen trio en speelt onder meer in duo samen met gitarist Jesse van Ruller.

In 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival.

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Ruben Hein, Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten.

Uitgangspunt is de bevordering van de verdere professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt in 2022 onder meer mogelijk gemaakt door bijdragen van Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte en de Van Bijleveltstichting.

Meer informatie: Maarten Hogenhuis / NJJO online

1 juni 2022
In dit bericht:
Translate »