Persbericht, donderdag 5 mei 2022

Vanaf heden kunnen horeca-ondernemers in Dordrecht een financiële bijdrage krijgen als zij Dordtse popbands in hun horecazaak laten optreden. Ook als zij een investering doen die de mogelijkheden voor live-muziek verbetert, is steun mogelijk. Op de website DordtBlijftLive.nl zijn de voorwaarden te vinden en is de ondersteuning aan te vragen.

Initiatiefnemer David van Wijngaarden is in het dagelijks leven directeur van poppodium Bibelot. Hij stelt: “Voor de popcultuur is het van groot belang dat lokaal talent niet alleen op de gevestigde podia kan optreden, maar ook in horecagelegenheden. Nu veel ondernemers het financieel zwaar hebben, als gevolg van de naweeën van de coronacrisis, vonden we het een goed idee om te kijken of we zouden kunnen steunen. Samen met de Gemeente Dordrecht maken we dit mogelijk. We hopen dat veel ondernemers er gebruik van maken en er snel weer veel live muziek in de stad te horen is.”

Het Fonds is een initiatief van poppodium Bibelot en Stichting Popcollectief Drechtsteden. Het Popcollectief bestaat sinds 2008. Bibelot, de Popcentrale en Door werken hierin samen om live-muziek en talentontwikkeling in de regio te stimuleren. Aanvragen voor het fonds zijn in te dienen tot maart 2023.

5 mei 2022
In dit bericht: