Op 20 oktober a.s. komt Hackney Diamonds uit, het nieuwe album van de legendarische Britse rockband The Rolling Stones. Het is een release waar door de miljoenen fans van de groep rond zanger Mick Jagger en de gitaristen Keith Richards en Ron Wood al jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken. Op diezelfde dag opent om 13:00 uur in het hart van de stad Groningen een speciale Rolling Stones Pop-Up Store zijn deuren. Leo Blokhuis zal bij die opening een lezing over The Rolling Stones verzorgen. De bezoekers van de Pop-Up Store maken kans op het nieuwe Stones-album Hackney Diamonds dat in het Groninger Museum te zien is en gesigneerd is door de drie leden van The Rolling Stones.

De locatie van deze tijdelijke winkel heeft natuurlijk alles te maken met de expositie Unzipped over The Rolling Stones die sinds juli dit jaar in het Groninger Museum te bewonderen is. De Pop-Up Store is gevestigd aan de Grote Markt, op loopafstand van het museum. Een pleinartiest zal een voetpad maken die de winkel met het Groninger Museum verbindt. In de winkel is vanzelfsprekend het nieuwe album Hackney Diamonds in alle configuraties te koop. Zoals ook de rest van het indrukwekkende oeuvre van de band beschikbaar zal zijn. Voor de gevorderde Stones-fans zijn er ook enkele bakken met collector’s items. Verder zal er in de Pop-Up Store allerlei merchandise van The Rolling Stones verkocht worden, zoals exclusieve T-shirts.

De Pop-Up Store is opgezet door platenmaatschappij Universal Music samen met Dick van Dijk, die als eigenaar van Concerto in Amsterdam en de Plato keten zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in de muziekwereld. “We hebben de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan met tijdelijke winkels, o.a. op het CS van Utrecht. We staan daarnaast al jaren op festivals, zoals Lowlands en Pinkpop. Het gaat hier om The Rolling Stones, dus gaan we hier iets extra bijzonders van maken. We hebben illustrator Typex gevraagd om speciaal Stones-behang te ontwerpen waarmee de winkel deels bekleed zal worden. Bezoekers kunnen zich laten fotograferen bij net zo’n auto als die in de clip van de Stones-single Angry te zien is. Er zijn een aantal photobooths waar de klanten zich in een echt Stones-decor kunnen laten vereeuwigen.”

In de winkel is ook een podium gebouwd waar, met name in de weekends, bands op zullen treden. Een heel bijzondere attractie van de Pop-Up Store in Groningen is een uitgebreide expositie van 200 unieke foto’s van The Rolling Stones. Hoogtepunten zijn o.a. de originele foto’s van de eerste shoot van The Rolling Stones ooit. Een expositie in Nederland is natuurlijk ook niet compleet zonder uniek beeld van het geruchtmakende optreden in 1964 van de band in het Kurhaus in Scheveningen. Er zijn ook originele foto’s te zien van de sessies voor het Beggars Banquet album. In de komende weken zullen nog meer activiteiten aangekondigd worden. Kortom, een dagje Stones in Groningen is vanaf 20 oktober nog leuker.

De Pop-Up Store is open van 20 oktober tot en met 18 november.

Grote Markt, Groningen

Openingstijden:

Maandag 13.00 – 18.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur

Zondag 12.00 – 17.00 uur

8 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »