De Amsterdamse indierock band POM debuteerde in 2019 met hun meteen succesvolle single Down The Rabbit Hole, die intussen al ruim 2 miljoen keer is gestreamed. Na vervolgens een aantal singles en een EP te hebben uitgebracht, verschijnt op 10 november via Mattan Records hun debuutalbum We Were Girls Together. Via deze pre-order link kan de plaat, die zowel op vinyl (zwart en gekleurd), CD als digitaal verkrijgbaar zal zijn, worden besteld.

Over We Were Girls Together zegt frontvrouw Liza van As:

“Dit album vangt de essentie van het volwassen worden en de zoektocht naar een eigen identiteit op een speelse en levendige manier. De nummers vertellen mijn verhaal van die reis, waarbij de complexiteit van verandering en groei wordt verkend.”

Tegelijk met de albumaankondiging, dropte het vijftal de nieuwe track Together We Go. De opvolger van de eerste single Exoskeleton is via deze link te beluisteren.

 POM brengt een gebalanceerde sound samen van rauwe gitaarrock enerzijds en gevoel voor aanstekelijke melodeën anderzijds. Met hun frisse en eigenzinnige stijl, een combinatie van britpop, punk en garagerock, kan hun geluid het beste worden omschreven als fuzzpop. Eerder werden ze door 3voor12 benoemd tot één van de 12van3voor12 talenten én getipt als must-see act op Eurosonic Noorderslag.

Live:

11/11 – Amsterdam, Paradiso

16/11 – Tilburg, Hall of Fame (013)

17/11 – Groningen, Simplon

30/11 – Nijmegen, Merleyn

1/12 – Rotterdam, Rotown

2/12 – Utrecht, EKKO

5 september 2023
In dit bericht:
Translate »