De Amsterdamse indierock band POM heeft vandaag hun nieuwe single uitgebracht genaamd Bittersweet. Het is de opvolger van de eerdere singles Exoskeleton en Together We Go. De singles zijn onderdeel van het debuutalbum dat op 10 november uitkomt via Mattan Records.

Over Bittersweet zegt frontvrouw Liza van As:

“Bittersweet is een nummer over het loslaten van een deel van jezelf dat je niet kunt integreren in je huidige zelfbeeld. Deze versie van jezelf is als een denkbeeldige vriend waarmee je nog steeds kunt communiceren, zonder dat je je ermee hoeft te identificeren. Naarmate je ouder wordt, vind je ruimte om dit deel van jezelf weer te accepteren, maar dat betekent dat je de emotionele steun van deze denkbeeldige vriend mist en zelfstandig moet handelen, wat enorm beangstigend was op het moment dat dit nummer werd geschreven.”

POM brengt een gebalanceerde sound samen van rauwe gitaarrock enerzijds en gevoel voor aanstekelijke melodieën anderzijds. Met hun frisse en eigenzinnige stijl, een combinatie van britpop, punk en garagerock, kan hun geluid het beste worden omschreven als fuzzpop. Eerder werden ze door 3voor12 benoemd tot één van de 12van3voor12 talenten én getipt als must-see act op Eurosonic Noorderslag.

In 2019 debuteerde de band met de succesvolle single Down The Rabbit Hole, die intussen al ruim 2 miljoen keer is gestreamd. Na vervolgens een aantal singles en een EP te hebben uitgebracht, verschijnt op 10 november via Mattan Records hun debuutalbum We Were Girls Together. Via deze pre-order link kan de plaat, die zowel op vinyl (zwart en gekleurd), CD als digitaal verkrijgbaar zal zijn, worden besteld.

Live:

11/11 – Amsterdam, Paradiso (Uitverkocht)

16/11 – Tilburg, Hall of Fame (013)

17/11 – Groningen, Simplon

30/11 – Nijmegen, Merleyn

1/12 – Rotterdam, Rotown

2/12 – Utrecht, EKKO

25 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »