Ervaar de magie van de planeet met muziek van Hans Zimmer, Jacob Shea & Sara Barone.

 

27 maart 2024, Amsterdam – In navolging van de veelgeprezen Blue Planet II en Planet Earth II Live in Concert arena tours kondigen BBC en Friendly Fire een nieuwe show aan. De langverwachte Planet Earth III Live in Concert komt dit najaar Amsterdam. Na grote successen in 2018 en 2019 in Ahoy met Blue Planet II en Planet Earth II is Planet Earth III Live in Concert nu te ervaren in de Ziggo Dome in Amsterdam op zondag 29 september 2024. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 via www.planetearth3concert.com 

 

De Planet Earth III show is een combinatie van zowel muziek als beeld. Tijdens de show wordt beeldmateriaal van de nieuwste sensationele TV-serie (geproduceerd door de meervoudig bekroonde BBC Studios Natural History Unit) vertoond in 4K ultra HD. Daarnaast wordt tijdens het concert muziek gespeeld door het City of Prague Philharmonic orkest, met composities door Oscarwinnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en Sara Barone: Bleeding Fingers Music. Hans Zimmer en zijn team van Bleeding Fingers zijn een gevestigde creatieve kracht in de wereld van muziek voor visuele media. Het componistencollectief heeft veel iconische projecten tot een hoogtepunt gebracht, waaronder Planet Earth en The Simpsons, maar het team heeft ook innovatieve manieren gevonden om popmuzikanten aan de top te brengen, door samen te werken met artiesten als Radiohead, Sia, Camilla Cabello, RAYE en Bastille.

 

Hans Zimmer: “Het is een eer voor mij om muziek te maken voor een van BBC’s Natural History series. Er zijn geen verhalen zo bijzonder als verhalen die elke dag op natuurlijke wijze plaatsvinden in het ecosysteem van onze eigen planeet. Bij Planet Earth III is het een voorrecht om samen te werken met talenten van wereldklasse, waaronder Bastille, die prachtige vocalen creëerde voor de soundscape van de serie, en RAYE met haar prachtige, aangrijpende prequel track.”

 

De show neemt het publiek mee naar alle uithoeken van de planeet, van woestijnen en graslanden, door bossen, langs kustlijnen en naar de diepten van de oceaan, met buitengewone verhalen over dierendrama’s die spannend, grappig en soms hartverscheurend zijn. Zoals altijd blijft de natuur verrassen en dit concert laat zien hoe dieren zich op buitengewone manieren aanpassen om uitdagingen te overleven in een wereld waarin de mens een centrale rol speelt.

 

De Planet Earth III TV-serie werd gefilmd gedurende 1904 dagen, in 43 landen en op zes continenten. Mike Gunton, uitvoerend producent van de serie, zegt: “Planet Earth III gaat over de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de natuur en de opmerkelijke dieren die hun leven veranderen om de uitdagingen aan te gaan van een snel veranderende wereld die meer dan ooit gedomineerd wordt door een machtige kracht: wij. Het zit vol verbazing en verwondering en wordt bekeken vanuit een nieuw perspectief.” 

29 maart 2024
In dit bericht:
Translate »