Zes jaar na een eerdere kankerdiagnose sloeg eind 2022 opnieuw het noodlot toe bij Philip Kroonenbergs grote liefde Jellie. Ze werd gediagnosticeerd met een andere, ongeneeslijke vorm van kanker. Haar gezondheid verslechterde en ze overleed uiteindelijk in juni 2023. Kroonenbergs nieuwe plaat ‘Wherever You Are’ staat in het teken van deze bewogen periode van ziekenhuisbezoeken, leven tussen hoop en vrees en het uiteindelijke afscheid. Het album verschijnt 8 maart wanneer de tour ook van start gaat.

Het album luistert als een fotografisch verslag van een intens, zeer bewogen halfjaar en doet soms bijna Dylanesque aan, maar op ‘The Wrong Door’ klinkt ook een vleugje Nits door en de engelachtige tweede stem van dochter Patsy contrasteert schitterend met de wat drogere countryklank van Kroonenberg.

‘Wherever You Are’ is een verzameling songs die geen mens onberoerd zal laten en wil naast het vormgeven van de eigen rouwverwerking ook troost bieden aan eenieder die door een zware periode gaat.

Tourdata
8 maart – Beauforthuis, Austerlitz
30 maart – De Amer, Amen
12 april – der Aa theater, Groningen
19 april – Lewinski, Sneek
9 mei – Spuitheater, Den Haag
19 mei – KHL, Amsterdam
30 mei – Speelhuis, Helmond
23 oktober – Heerenlogement, Beusichem

20 februari 2024
In dit bericht:
Translate »