Australische singer-songwriter Pete Murray viert dit jaar het 20 jarig jubileum van zijn doorbraak als artiest met een Best Of album en een Greatest Hits tour. Van 31 mei t/m 3 juni trapt Murray zijn jubileum tour af met 4 shows in Nederland. Op de setlist de belangrijkste songs uit zijn carrière tot nu toe plus een intieme akoestische set. (Speellijst)

Meest geliefde singer-songwriter van Australië

Pete Murray brak in 2003 internationaal door met zijn album Feeler. Zijn herkenbare hese stemgeluid, zijn relaxte poprock sound en sterke songs als So Beautiful, Better Days en Opportunity, hebben hem een trouwe internationale fanbase en een solide live reputatie opgeleverd. Ook in Nederland was hij met regelmaat op de grote club- en festivalpodia te zien. In thuisland Australië is ‘multi-platinum selling artist’ Pete Murray een grootheid. Hij heeft 7 albums en 2 EP’s op zijn naam en is een van de weinige Australische artiesten met meer dan 1.2 miljoen verkochte albums. Zijn eerste 3 albums bereikten de hoogste plaats in de Australische charts en zijn debuut Feeler stond zelfs 2,5 jaar op nr 1!

Best Of album

Het Best Of Pete Murray album dat dit voorjaar bij Sony verschijnt bevat naast 12 van de meest populaire Steve Murray nummers van de afgelopen 20 jaar, een nieuwe track die Pete speciaal voor dit jubileum schreef. Het album is vanaf 19 mei verkrijgbaar op cd, vinyl en in een limited edition paarse vinyl uitvoering.

Peter Murray Greatest Hits Tour

woensdag 31 mei Rotterdam, Lantaren Venster

donderdag 1 juni Arnhem, Luxor Live

vrijdag 2 juni  Utrecht, TivoliVredenburg

zaterdag 3 juni Maastricht, Muziekgieterij

9 mei 2023
In dit bericht:
Translate »