Al flink wat jaren heeft Personal Trainer een sensationele live reputatie. Een PT show is bijkans meer een ritueel dan een show. Probeer dat maar eens op een studioalbum over te brengen. Personal Trainer slaagt daar moeiteloos in zonder aan frivoliteit en enthousiasme te verliezen. ‘Big Love Blanket’ is een op zichzelf staand kunstwerk geworden, speels en met een veelheid aan geluiden en invloeden. De invloedrijke Britse BBC deejay Marc Riley vergeleek PT zelfs met LCD Soundsystem, net zo ongrijpbaar, vastberaden en ritmisch. Eigenlijk hoor je in deze sound steeds wel iets van je favoriete indierock bands terug. Lichzinnig, meeslepend, melodieus, vakkundig, subtiel en vernuftig. Van zo’n band wil iedereen toch houden!?

De eerste single die de band loste om te vieren dat ze hun debuut album konden aankondigen was een vernieuwde versie van The Lazer, vorige maand kregen we een nog een voorproefje met een video voor Former Puppy en op de happy release dag vandaag leggen we de focus op “Vaalserberg Hero”, want… wat een helden! Volgens Konkurrent althans.

Personal Trainer viert de release van ‘Big Love Blanket’ vandaag in Brighton (UK), met een show op Mutations festival. Volgende week vrijdag spelen ze op Le Guess Who? festival, waar ondergetekende de plaatjes voorafgaand en na afloop van de PT show zal verzorgen. Later deze maand kun je de band treffen in Parijs of bij de Botanique in Brussel voor een headline show, voordat in januari de tour samen met De Staat begint. Blijf op de hoogte via de website van de band of een kanaal naar keuze.

4 november 2022
In dit bericht:
Translate »