Persbericht, 22 september 2021

Vandaag deelt Parquet Courts een nieuwe single/video, ‘Black Widow Spider’, van hun aanstaande album, Sympathy For Life, dat op 22 oktober uitkomt op Rough Trade Records. Na hun veelgeprezen eerste single Walking at a Downtown Pace, begint “Black Widow Spider” met brandende gitaar. In de woorden van A Savage: “Ik vertelde [producent] Rodaidh McDonald dat ik een geluid wilde vinden dat gelijke delen Can, Canned Heat en This Heat bevatte. Hij had er echt zin in en vond het waarschijnlijk wel leuk om zo’n bizarre uitdaging aan te gaan.” Het is een van de vele nummers op het nieuwe album dat begon met het improviseren van de band op tape, waarna ze begonnen met monteren en versnijden, wat leidde tot het couplet.”

De bijbehorende video, geregisseerd en geanimeerd door Shayne Ehman, is gewoon geweldig. “We werden geïnspireerd door de claymation-meester Art Clokey”, zegt Ehmman. “Ik wilde dat de video het gevoel zou krijgen dat hij in de jaren vijftig was opgenomen en daarom gebruikte ik heel oude lenzen. Een daarvan was een koperen projectielens uit de jaren 1860 en een andere was radioactief.”

Tezamen met deze track kondigen Parquet Courts uitgebreide tourplannen voor 2022 aan, te beginnen met een reeks Noord-Amerikaanse shows in het voorjaar. Vlak voordat ze bij Primavera Sound aankomen, kun je de band op 28 mei zien bij Doornroosje & 30 mei bij Paradiso!

22 september 2021
In dit bericht:
Translate »