Persbericht, woensdag 1 juni 2022

Panic! At The Disco kondigt de release aan van het album Viva Las Vengeance dat op op 19 augustus 2022 uitkomt. Daarnaast is ook de titeltrack gedeeld, een up-tempo anthem dat het nieuwe Panic! At The Disco tijdperk inluidt. Bekijk de videoclip van de nieuwe single hieronder.

VIVA LAS VENGEANCE toont een verandering in het creatieve proces van Brendon Urie, die alles live op tape opnam in Los Angeles met zijn vrienden en productiepartners, Jake Sinclair en Mike Viola. Deze cineastische muzikale reis gaat over de fijne lijn tussen het ten volle genieten van je jeugd en jezelf opzadelen met een burn-out. De nummers werpen een introspectieve blik op de relatie die Urie heeft met zijn decennia-overspannende carrière, maar ook op het opgroeien in Las Vegas, de liefde en de roem.

“Viva Las Vengeance is a look back at who I was 17 years ago and who I am now with the fondness I didn’t have before. I didn’t realize I was making an album and there was something about the tape machine that kept me honest.” – Brendon Urie

Luister ‘Viva Las Vengeance’

Op 8 september 2022 gaat het Noord-Amerikaanse deel van de wereldtournee van start, waarna in februari de oversteek wordt gemaakt naar het Europese continent. Panic! At The Disco zal bij ons te zien zijn in Ahoy Rotterdam op 25 februari 2023. Eén euro van elk verkocht Europees ticket zal worden geschonken aan de Highest Hopes Foundation van Panic! At The Disco, een fonds dat organisaties steunt die pleiten voor ondersteuning van mensenrechten voor alle mensen en gemeenschappen die het slachtoffer zijn van discriminatie of misbruik op basis van geslacht, ras, religie, seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Over Panic! at The Disco
Panic! At The Disco werd opgericht in Las Vegas in 2004. In 2018 kwam het nummer 1-album Pray For The Wicked uit met hits als High Hopes and Hey Look Ma, I Made It. Daarvoor scoorde Panic! At The Disco succes met het album Death Of A Bachelor dat op #1 debuteerde in de Amerikaanse Billboard 200 Chart en genomineerd werd voor Best Rock Album op de Grammy Awards in 2017.

Met meer dan 2,1 miljard video views beleeft het nummer House of Memories momenteel een TikTok-revival. Ook op Spotify en andere streaming diensten steeg het aantal streams op deze track uit 2016 sterk.

2 juni 2022
In dit bericht:
Translate »