De alternatieve rockband Palace uit Londen kondigt vandaag hun derde album Shoals aan dat op 21 januari zal verschijnen. De aankondiging wordt vergezeld van een nieuwe single en video ‘Lover (Don’t Let Me Down)’.

De band zal komend voorjaar ook hun grootste tour tot nu toe spelen, inclusief een optreden in Paradiso in Amsterdam op 6 maart 2022.

In grote lijnen is Shoals een plaat over het leven met – en het verwerken van – angst en worden er belangrijke thema’s zoals het onderbewustzijn, dromen en existentialisme aangekaart. In 12 meeslepende nummers wordt er op interessante wijze over enkele grote levensvragen nagedacht.

De titel van het album is geïnspireerd op het schijnbaar onvoorspelbare gedrag van een school vissen, dat snel kan veranderen op dezelfde manier als onze angsten en zorgen voor de wereld om ons heen.

Zoals frontman Leo Wyndham uitlegt: “Het album verkent en bevraagt wat tastbaar is – wat er echt toe doet, alsook het hiernamaals en de angst daarvoor. De angst om te bestaan en de angst om te sterven.”

Over Palace
Leo Wyndham, Matt Hodges en Rupert Turner brachten in 2014 hun veelgeprezen debuut-EP Lost In The Night uit, gevolgd door de Chase The Light EP het jaar daarop. Hun debuutalbum So Long Forever verscheen in 2016 en het tweede album Life After werd uitgebracht in 2019.

Life After (2019) is een plaat met een duidelijke boodschap van hoop. De 11 melodieuze tracks, waaronder het hartverscheurende Heaven Up There, zijn uiteindelijk het geluid van de band gaan definiëren. Palace speelde op een aantal van ’s werelds grootste festivals waaronder het hoofdpodium van Latitude en Glastonbury. In Nederland was de band te zien op Lowlands en in concertzaal TivoliVredenbrug in Utrecht.

Met een groot aantal nieuwe tourdata voor 2022 en zo’n 1,4 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, is Palace klaar om hun weg omhoog verder te zetten langs de beste podia over de hele wereld.

Het album Shoals verschijnt digitaal en fysiek op 21 januari 2022. De nieuwe single Lover (Don’t Let Me Down) is nu uit.

2 oktober 2021
In dit bericht: