Persbericht, zaterdag 25 juni 2022

Rock and Roll Hall of Fame inductee, Grammy-winnaar, zanger, songwriter en rock/metal icoon Ozzy Osbourne heeft vanochtend zijn nieuwe single-video ‘Patient Number 9’ gedropt: een indrukwekkende rocksong met een fenomenale gastbijdrage van de legendarische gitarist Jeff Beck (o.a. The Yardbirds). De track staat op het gelijknamige studio-album dat op 9 september 2022 via Epic (/Sony Music) zal verschijnen en dat door Ozzy, producer Andrew Watt (o.a. Post Malone, Miley Cyrus, Pearl Jam), Robert Trujillo, Chad Smith en Ali Tamposi werd geschreven.

Voor Ozzy-adepten is de speciale website whereispatientnumber9.com gelanceerd waarop fans alle activiteiten rondom het aankomende album kunnen volgen. Pre-order hier.

Spectaculaire lijst gastmuzikanten
Een ongekend groot aantal muzikale iconen stond te popelen om op Ozzy’s nieuwe album mee te doen: Jeff Beck, Eric Clapton, riff-lord Tony Iommi (Black Sabbath; voor het eerst ooit te horen op een Ozzy-album!), Josh Homme (Queens of The Stone Age), Mike McCready (Pearl Jam), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N’ Roses), Robert Trujillo (Metallica), Zakk Wylde (Black Label Society en Ozzy’s vaste gitarist die echter niet op het laatste album stond) en de laatste opnames van wijlen Taylor Hawkins (Foo Fighters).

Samenwerking met Comic Artist Todd Mcfarlane
Ozzy heeft naast bovenstaande sterrencast ook nog samengewerkt met de eveneens legendarische striptekenaar Emmy- en Grammy-winnende regisseur/producer Todd McFarlane (bekend van o.a. ‘The Amazing Spider-Man’), die zowel een Ozzy-stripboek van 28 pagina’s, een alternatieve albumhoes en de officiële video van ‘Patient Number 9’ maakte. De video wordt gekenmerkt door McFarlane’s geliefde illustraties die de revolutionaire creatieve kracht in de wereld van strips en speelgoed ook filmde. Bovendien is dit de allereerste video waarin Ozzy’s artwork is verwerkt: zijn handgetekende demonen werden geanimeerd en zijn te zien tijdens de Jeff Beck-solo in het nummer.

Todd McFarlane: “Having worked with Ozzy in the past, I jumped at another opportunity to do so again…especially on the music side this time. In the harsh business called the music industry, any creative person who’s sustained a multi-decades career has shown the skill, talent and tenacity that will always garner my admiration. Ozzy has shown many of us creative folks that it’s indeed possible to make a living doing what you love for nearly an entire lifetime. Go, Ozzy!”

Een exclusieve versie van ‘Patiënt Nummer 9’, met een speciaal door McFarlane ontworpen stripboek in beperkte oplage is beschikbaar als pre-order; een limited-edition strip met folie omslag is ook verkrijgbaar met een speciale luxe doos.

Ozzy’s NFT Cryptobatz
Eerder dit jaar werd Ozzy’s CrytoBatz NFT gelanceerd als een van het grootste Celebrity NFT-project ooit gemaakt. Het staat momenteel in de top 100 van grootste NFT-projecten ooit en heeft een waarde van meer dan $ 40 miljoen.

‘Ordinary Man’ (2020)
‘Patient Number 9’ is de opvolger van ‘Ordinary Man’ uit 2020. Het was Ozzy’s twaalfde en meest succesvolle studio-album tot nu toe dat wereldwijd hoge posities bereikte in de album charts o.a. #1 Zweden, #2 Duitsland, #3 UK/US/Canada, # 4 Australië, #6 Italië, #6 Ierland; plus het hoogste album debuut in Frankrijk, Nederland en België ooit. Dat grote succes was mede te danken aan de titeltrack ‘Ordinary Man’ (een emotionele piano rock ballad) die op #7 piekte in de US Billboard single chart. Noem het gerust een stukje muziekgeschiedenis, want Ozzy werkte hiervoor samen met niemand minder dan superster Elton John. De twee Britse veteranen met een even rijk oeuvre als roemrucht verleden bewezen hiermee maar weer eens waarom ze zulke helden zijn in hun eigen genres. De oogstrelende videoclip (zie hieronder) blikt terug op Ozzy’s turbulente leven.

Over Ozzy Osbourne
Ozzy is één van de meest legendarische en iconische rockmuzikanten van de laatste vijftig jaar. Hij werd op 3 december 1948 als John Michael Osbourne geboren in Aston, Birmingham (UK). Na een moeilijke jeugd in een arm gezin klom de zanger op in de muziek met Black Sabbath, door menig muziekgeschiedkundige als eerste heavy metal band bestempeld. Samen met deze unieke en gevierde band zette Ozzy een monumentaal geluid neer dat vandaag de dag nog steeds veel invloed heeft. Daarnaast maakte hij in zijn loopbaan maar liefst 13 soloalbums, inclusief vier live albums en het coveralbum ‘Under Cover’. Hiervan zijn in totaal 65 miljoen platen verkocht. Tel daarbij de 50 miljoen albums die van Black Sabbath met Ozzy als zanger over de toonbank vlogen plus de 5 Grammy Awards die Ozzy won, en je krijgt een idee van zijn gigantische status.

Ook de zeven nummer-1-hits in de Amerikaanse Billboard Rock hitlijst en de 26 Top Ten Rock-singles nemen ze hem niet meer af, evenals de meer dan 2500 optredens die hij heeft verzorgd. Ozzy trad daarnaast op voor royalty’s (zelfs de koningin van Engeland) en hoogwaardigheidsbekleders over de hele wereld; had interactie met presidenten en trad op voor vele miljoenen toegewijde fans op vijf continenten. Van 2002 tot en met 2005 schitterde Ozzy natuurlijk ook nog op geheel eigen wijze in de realitysoap ‘The Osbournes’ die hem bij een nóg breder publiek bekend maakte. Maar hij blijft vooral die spraakmakende en invloedrijke muzikant die ons in het geheugen staat gegrift.

25 juni 2022
In dit bericht: