Samenwerkingen met bandleden Indian Askin, Temples, DeWolff, Death Alley, Birth Of Joy, Shaking Godspeed en meer…

Met dit omvangrijke project is Tricklebolt op een missie: het herdefiniëren van deze band. Een nieuwe versie van hun eigen band leren kennen door zo veel mogelijk nieuwe inspiraties en prikkels. Tricklebolt zocht hun muzikale helden op en greep voor elk nummer naar een nieuwe studio en een nieuwe samenwerking. Het resultaat: Honey From the Sky duikt alle hoeken in en vliegt van wilde psychedelic rock naar 80’s synthpop, van 60’s roadtripmuziek tot panische blues met noise explosies. Aangevuld met zang, gitaar, drum en-toetsen partijen van hun gasten: Chino (Indian Askin), Pablo van de Poel (DeWolff), Wout Kemkens (Shaking Godspeed, Iron Jinn), Rens Ottink (Temples, Pauw), Jim Zwinselman (Bökkers, Jimmy Diamond), Niek Cival (The Grand East), Pieter Holkenborg (Automatic Sam) en SPLINTER (oud leden Death Alley en Birth of Joy).

Tricklebolt timmerde al even aan de weg met twee studioalbums op zak, boekingen op ESNS, Zwarte Cross, Paaspop, eigen clubshows en grote voorprogramma’s voor Golden Earring, Extreme en DeWolff. Eenmaal terug in het schrijfproces voor een nieuwe plaat ontstond de drang om meer te experimenteren, maar de band voelde zich vastgeroest binnen de traditionele ’70s rock kaders die geschapen waren. Het roer moest om. Tijd om hun traditionele bandaanpak te veranderen. Het werd een ‘openbare’ zoektocht. Hoe klinkt de ultieme Tricklebolt van NU?

De band ging op zoek naar eigenzinnige muzikanten om mee te experimenteren. Na een aantal Instagram DM’s had de band al een groot deel van hun muzikale helden te pakken. Tricklebolt nam haar demo’s mee naar de studio en alles kon en mocht ermee gebeuren: Opnieuw arrangeren, teksten herschrijven, structuren op de kop zetten of zelfs het hele idee in de prullenbak gooien en iets nieuws maken. Gitarist Tim Kampman: “Elk studioweekend was totaal anders, maar altijd een hoogtepunt vol met nieuwe drang en inspiratie. Het werkte! Te gek om jezelf helemaal in een bubbel te stoppen: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Deventer en Leiden…. Slapend in loodsen, op banken, in hostels door het hele land.”

Naast de muzikale klik voelden veel van Tricklebolts gasten ook een sterke verbinding met een achterliggend motief: Tricklebolt is naast band óók al meer dan 15 jaar een hechte vriendengroep, opgegroeid in kleine dorpen met trots voor hun roots, maar ook gewend aan het ‘normaal doen’ en ‘je kop niet boven het maaiveld uitsteken’. Met de interne drang om meer te experimenteren bevond de band zich nu in een spagaat die met dit project gedicht moest worden. Naast musiceren werd in dit albumproces vooral ook veel gepraat en geleerd. Over opgroeien, het leven als muzikant en wat een specifieke omgeving doet met een creatieveling. Waar zitten de knelpunten en waar ligt de artistieke vrijheid?

Deze plaat is Tricklebolts zoektocht. In chronologische volgorde hoor je hoe de band afgelopen 2,5 jaar door verschillende mensen geïnspireerd raakte, geëxperimenteerd heeft en ontwikkeld is.

Honey From The Sky is vanaf 19 april uit op alle streamingdiensten (via LAB Music) en fysiek in de winkels te koop op LP en CD.

Een kijkje in de studiosessies nemen? Bekijk een aantal Behind the Scenes video’s op Tricklebolts YouTube:

16 februari 2024
In dit bericht:
Translate »