De nieuwe single van Oscar and the Wolf heet Somebody Without U. De post-breakup-track is de opvolger van zijn single Angel Face, die eerder dit jaar verscheen.

Somebody Without U gaat over het opkrabbelen na het verbreken van een langdurige relatie, vertelt Max Colombie van Oscar and the Wolf. “Die terugweg kan een behoorlijk rommelig proces zijn. Wie ben jij ook alweer? En hoeveel is er in de tussentijd veranderd?”

Beluister Somebody Without U

Eerder dit jaar bracht de Belgische artiest zijn single Angel Face uit, die op Spotify ruim 5,6 miljoen streams heeft. Zijn sound omschrijft hij als ‘Disney-muziek voor volwassenen’: een mix van pop, R&B en EDM. Met Angel Face luidde hij naar eigen zeggen een nieuwe artistieke fase in, waarin Colombie in zijn muziek een meer kwetsbare kant van zichzelf laat zien. Door zich in de media en op zijn eigen sociale media uit te spreken over ‘de donkerste hoofdstukken uit zijn leven’, wil Colombie zijn bereik inzetten om het publieke bewustzijn over geestelijke gezondheid en misbruik van verdovende middelen te vergroten.

Max Colombie: “Vroeger zag ik mezelf als een personage in scenario’s die niet echt bestonden. Nu is mijn werk echt autobiografisch. Ik wil niet het gezicht zijn van mental illness, maar ik wil wel een stem kunnen zijn. En die stem kunnen gebruiken.”

Deze zomer speelt Oscar and the Wolf op festivals door heel Europa. Vandaag staat hij op Dauwpop in Hellendoorn en op zaterdag 1 juni op Vestrock in Hulst.

2 juni 2024
In dit bericht:
Translate »