Op 9 september verschijnt ‘Introducing The Analogues Sideshow’, het nieuwe en eerste album met eigen nummers van de inmiddels internationaal gevierde Nederlandse Beatles-tributeband The Analogues. Singles “Goodfoot”, “Patience” en “Can’t Figure You Out” deden het al erg goed op de radio’s en de streaming platformen. “Onze day job blijft het integraal live spelen van Beatles-albums. Onze eigen muziek brengen we daarom uit als The Analogues Sideshow”, zegt Fred Gehring, drummer en mede-oprichter van The Analogues.

The Analogues is de groep Nederlandse muzikanten die de afgelopen jaren in binnen- en buitenland lovende kritieken kreeg voor hun spectaculaire live-vertolkingen van The Beatles’ studioalbums. Multi-instrumentalisten/vocalisten Bart van Poppel, Felix Maginn, Fred Gehring, Jac Bico en Diederik Nomden delen een diepgewortelde passie voor het latere werk van The Beatles en hebben hun muzikaliteit de afgelopen jaren in het teken gesteld van de live-recreatie van de iconische Beatles albums van eind jaren zestig.

Gehring: “Toen alles stil kwam te liggen vanwege corona zaten we midden in onze ‘Let It Be: ABBEY ROAD’ tour. De laatste twee albums van The Beatles en dus als zodanig ook voor ons de laatste twee mega reproductie-projecten. Opeens hadden we veel tijd beschikbaar. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Iedereen had liedjes of ideeën en van het een kwam het ander. Uiteindelijk besloten we er voor te gaan: het ondenkbare idee van de Beatles tributeband die een eigen plaat maakt. En uitbrengt.”

“Die hele serie iconische Beatles-albums die tussen 1966 en 1969 werden gecreëerd  maar nooit live werden gespeeld hebben we nu ontrafeld en gereproduceerd. De benodigde collectie vintage instrumenten en versterkers is compleet. Dus dat deel van het project zit er op”, zegt musical-director Bart van Poppel, “al gaan we die albums uiteraard nog ontzettend vaak live spelen – in binnen en buitenland. Dus The Beatles blijven nadrukkelijk onze belangrijkste focus. Maar het maken van de eigen plaat heeft ook enorm veel plezier gegeven. Ons nieuwe album is dus een sideshow, maar dat wil niet zeggen dat we het niet serieus nemen. Integendeel. Net als wanneer we muziek van The Beatles spelen. Het komt allemaal voort uit dezelfde drijfveer: liefde voor muziek.”

De collectie van 13 nieuwe liedjes op ‘Introducing The Analogues Sideshow’ bevat bijdragen van alle bandleden. De songs zijn divers, barsten van het speelplezier en ademen creatieve vrijheid, natuurlijk met als inspiratiebron de periode eind ‘60s, begin ‘70s.

16 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »