Van 7 juni t/m 13 september vindt On The Roof weer plaats: de muzikale ontdekkingsreis door genres en culturen op het mooiste dakterras van Amsterdam-Noord. Ook dit jaar staan familieconcerten, double-bills en vier Young Creators op het programma. Kijk voor het volledige programma en tickets op www.on-the-roof.com.

Op 7 juni trappen trompettist, componist en bandleider Maite Hontelé en Cubaanse jazzgrootheid Ramón Valle de dertiende editie van het festival af – een unieke kans om deze wereldberoemde artiesten en hun gedeelde liefde voor Cubaanse muziek in een intieme setting te ervaren. Op het programma staan nog tien andere concerten, van Afro-elektronisch tot jazz, en van Curaçaose traditie tot klassiek, met namen zoals Reijseger/Fraanje/Sylla, Twitching Eye Trio, Femke Smit & Mike del Ferro, Yoràn Vroom en Vernon Chatlein. De reeks wordt op 13 september afgesloten met twee projecten van kemençe virtuoos Emine Bostancı die de culturele werelden van Oost en West samenbrengen. Naast Dareyn, presenteert ze voor de eerste keer op een Nederlands podium Echoes of the Silk Road, op wat een zwoele nazomeravond belooft te worden.

Zondagmiddag familieconcerten
In navolging van het succesvolle concept van familieconcerten in voorgaande jaren, biedt On The Roof ook dit jaar op zondagmiddagen een programma aan waar muziekliefhebbers van alle leeftijden kunnen genieten van kwalitatieve concerten. Op 30 juni neemt Zuco 103 het publiek mee op een muzikale reis door de Braziliaanse sferen, met de zonnige stem van zangeres Lilian Vieira in de hoofdrol. Op 25 augustus brengt Han van ’t Land (Han & Sinan) een kleurrijke mix van folk, reggae en wereldritme. Op 8 september nodigt Cacha Mundinho het publiek uit om te genieten van een authentieke ervaring, gekenmerkt door de sfeer van Iberië en de traditie van Portugese troubadours.

Young Creators
Traditiegetrouw opent On The Roof ook deze editie weer haar deuren voor opkomend talent. Vier Young Creators krijgen dit jaar bijzondere aandacht. Op 21 juni brengt Raquel Kurpershoek Jaldón haar beste werk naar On the Roof, gegroeid uit een mix van muziek, culturele diversiteit en toewijding aan inclusiviteit. Op 5 juli verkent solokunstenaar Koen Boeijinga geluid met een diverse mix van instrumenten, waaronder fluiten, drums, percussie en zelfgemaakte objecten. Op 19 juli staat Blue Sands the Band op het podium met hun bekende filmische, dromerige en eigenzinnige stijl, waarbij ze het publiek verrassen met meerdere bijzondere gasten naast hun oorspronkelijke duo-opstelling. En op 16 augustus laat het Alice Leggett Quartet uit Amsterdam hun levendige geluid horen, dat zowel de unieke kenmerken van de band als de samenwerking benadrukt.

Programma

7 juni                Maite Hontelé & Ramón Valle

21 juni              Raquel Kurpershoek Trio
Femke Smit & Mike del Ferro

30 juni              Zuco103 (familieconcert)

5 juli                  Koen Boeijinga
Yoràn Vroom’s Group of Friends

19 juli                Twitching Eye Trio
Blue Sands the Band

16 augustus      Alice Leggett Quartet
Reijseger/Fraanje/Sylla

25 augustus     HAN (here and now) & Sinan (familieconcert)

29 augustus      Chatlein i su zumbi

8 september     Cacha Mundinho (familieconcert)

13 september  Emine Bostanci: Dareyn
Emine Bostanci: Echoes of the Silk Road

Over On The Roof
Al ruim 10 jaar is On the Roof ieder jaar tussen juni en september de thuisbasis voor de kleurrijke, diverse muziekscene van Amsterdam en bijzondere gasten uit het buitenland. Artiesten die je misschien kent of wilt ontdekken verkennen de grenzen van jazz, wereldse klanken en geïmproviseerde muziek in authentieke, intieme optredens. Wat begon als een idee geboren uit passie is uitgegroeid tot dé vaste prik in de zomer om nieuwe muziek te ontdekken, naar je favoriete artiesten te luisteren en samen te genieten van de prachtige zonsondergang.

Info en tickets
Tickets vanaf 22,50 euro en familieconcerten vanaf 5,00 euro. Er zijn verschillende kortingen van toepassing. Kinderen onder de 4 jaar gratis! Het volledige programma, meer informatie en tickets via www.on-the-roof.com.

22 mei 2024
In dit bericht:
Translate »