Het Britse duo Oh Wonder stond al op Lowlands en wist de wereld te veroveren met hun popsongs. Inmiddels zijn er drie albums uit en Now One Else Can Wear Your Crown is net uit. De gezelligheid in hun songs is wel oprecht van deze mensen. Het goedlachse duo Anthony West en Josephine Vander Gucht uit Londen staan met hun single ‘Halleluja’ in de hitlijsten en vol positieve energie laten ze weten dat er een nieuw album is.

Dit is het derde album van het duo, dat in september bedacht om een liedje op soundcloud te zetten. “Voor dit nieuwe album hebben we ruim de tijd gekregen om het te mogen maken. Dat heeft ook te maken met de tournee dat gepland stond. We konden er rustig over nadenken hoe we en wat we op plaat wilden zetten,” verteld Anthony. We hebben veel geschreven ook voor anderen maar om een keus te maken van wat we echt wel of niet goed vonden speelde wel voor dit album.” Direct aansluitend corrigeert Josephine haar maatje liefdevol.

“Dit album is voor ons ook persoonlijker geworden hoor, we hebben we hebben veel meer onze gevoelens er in kunnen brengen. Hoe het was, wat er speelt en hoe we dit beleven ten opzichte van de liedjes op de eerste twee albums, dat voor mij toch minder diepgang kent. Het is meer als het eerste album waar we iedere maand een nummer voor hebben geschreven voordat het uitgebracht werd,  maar nu met meer diepgang waardoor het persoonlijker wordt”. En kijkt Anthony met een smile aan.

Oh Wonder is vooral een duo in plaats van een band. “De songs schrijf ik altijd zelf en op dit album is er eigenlijk geen band aan te pas gekomen. Er is wel wat drums ingespeeld maar over het algemeen is het album geheel geprogrammeerd in onze thuisstudio. Er gebruiken vooral de piano met wat instrumenten. Hier zit meer energie in dit album dat in de andere twee albums. Zoals de single ‘Hallelujah’, ‘Happy’  en ‘Better Now’.” “We gaan dat ook dit ook live doen hoor!’ breekt Josephine in, “Het wordt zeker een feestje wanneer we hier in maart komt spelen.”

“Het leuke voor mij (Josephine) voor dit album is dat ik meer tekst in dit album kon brengen. Meer durf en tijd brengt het betere boven. Zoals het ‘How It Goes’ ben ik erg trots op en het ‘Hallelujah’. Het is een soort ode aan mijn ouders die niet hadden gedacht dat we het zouden maken. Nu we op het podium staan en zijn kijkend trots naar ons, is dat wel een momentje. Ik ben blij dat we het gesprek hebben gedaan en dat we zover zijn gekomen. Het heeft onze relatie zeker verbeterd.”
Voor  Anthony werd het album belangrijk is het nummer ‘In and Out of Love’ erg belangrijk geweest. “Het is in 40 minuten geschreven en het was het eerste nummer voor dit album. Het gaat over onze relatie en het betekent veel voor mij eigenlijk. Ik ben trots dat het zo is geworden. Het is echt cool.” kijkend naar Josephine. “Maar we zijn ook erg trots dat we dit album van a tot z thuis hebben kunnen maken en dat dit het allemaal is geworden.”

“We hebben op een deluxe versie akoestische versie gedrukt en daar hoor je hoe het eerst is bedacht. Het is fun om songs  te veranderen en met een brasband ‘Halleluja’ te spelen en dit  maakt het allemaal levendiger om verschillende versies van een song te maken. Dat doen we ook in onze shows dat maakt het levendiger.”

De video ‘Happy’ gaat over een periode dat men terug kijkt vanuit de toekomst naar het heden. “Het was errrug leuk om te doen en we hebben veel lol gehad.” “Ik hoop niet dat we er in de toekomst zo uit gaan zien hoor!. Mijn gezicht droop in de warmte….” “ja hahah en er was een moment dat de director zei dat ik een kus moest geven, dat was een nachtmerrie voor mij om te doen!” breekt Anthony in, waarop Josephine eroverheen roept “Ja, dat is je voorland joh!’

4 februari 2020
In dit bericht:
Translate »