In elk begin schuilt magie, vol verwachting voor wat ons te wachten staat, waardoor de tijd even stilstaat. Dit moment lijkt bijna oneindig, gevuld met grenzeloze mogelijkheden voor de toekomst en het begin van een nieuw tijdperk. En nu is dit moment aangebroken voor NIGHTWISH

Vandaag doorbreekt NIGHTWISH eindelijk de stilte om Yesterwynde aan te kondigen.

Het nieuwe album van de symfonische metal legende ziet het levenslicht op 20 september 2024. Het is het tiende studioalbum van de band, na de release van Human. :II: Nature. in 2020.

Tuomas Holopainen over het nieuwe album:
“Yesterwynde is a fantastical voyage through time, memory, and the better angels of human nature. Three years in the making, we`re thrilled beyond words to soon share our tenth album with the world!”

Bovendien kondigt NIGHTWISH vandaag de release aan van de eerste single van het album. ‘Perfume Of The Timeless’ markeert het begin van het nieuwe tijdperk van de band en zal op 21 mei verschijnen. Presave de single hier:
https://nightwish.bfan.link/perfumeofthetimeless.a01

 

 

1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of…
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of ‘Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

 

Over NIGHTWISH

NUCLEAR BLAST is het label  van NIGHTWISH sinds de release van hun veelgeprezen album Once uit 2004. NIGHTWISH heeft internationale bekendheid en succes verworven en verkocht meer dan tien miljoen platen en heeft meer dan 60 gouden en platina prijzen gewonnen, waaronder zes nr. 1-albums en dertien nr. #1 singles. In oktober 2018 werd NIGHTWISH opgenomen in de Tähtikatu – de Walk of Fame van Finland en werd daarmee het elfde lid van deze eregalerij. In 2020 brachten ze hun laatste studioplaat uit, Human. :II: Nature., dat de discografie van de band aanvulde met opnieuw een nummer 1 in Finland en Duitsland. Ook stond het album in veel andere landen hoog in de hitlijsten.

 

De band:
Floor Jansen | Vocals
Tuomas Holopainen | Keys
Emppu Vuorinen | Guitars
Jukka Koskinen | Basses
Troy Donockley | Uilleann Pipes, Low Whistles, Acoustic & Electric Guitars, Bouzouki, Bodhrán, Aerophone, Vocals
Kai Hahto | Drums & Percussion
30 april 2024
In dit bericht:
Translate »