“White Flemish Trash” is de titeltrack van het gelijknamige, alom geprezen comeback album van Mercelis. De band tourde de afgelopen maanden uitgebreid door Vlaanderen en voorgaande singles waren te horen op o.m. Willy en Radio 1. De video is van de hand van Kris Verdonck en de band staat op 1 December in de Brusselse Botanique. Diezelfde avond brengen ook Rombouts & Watts hun zeer bijzondere album “Muted Songs for Piano”. Twee headliners voor de prijs van één.  Er zijn nog tickets !

 

Jef Mercelis, de uit Turnhout afkomstige singer-songwriter leerden we kennen toen hij in 1992 de finale bereikte van Humo’s Rock Rally samen met o.m. dEUS, Nemo en The Sideburns, de voorloper van Novastar. Pas vier jaar later bracht hij met zijn band het  debuutalbum “The Hopes & Dreams of a Drunk Punk” uit. Het album en ook live-optredens op onder meer Marktrock bereiken een schare trouwe fans maar niet het grote publiek. Hij begon zich vervolgens vanaf dan ook toe te leggen op het schrijven van muziek voor talrijke bekroonde (inter)nationale film- dans – en theater projecten.

 

Zijn tweede album rockalbum “Western Union” volgde in 2005 en hij deelde tevens de affiche met o.m. John Parish en Mark Eitzel. Jef Mercelis produceeerde albums van o.m  Quiet Stars en de in Berlijn wonende Leila Albayaty en speelde bij Rudy Trouvé’s I H8 Camera, Saint Jane en Noodzakelijk kwaad, een trio met Teuk Henri en  Frank Pay. De band begeleide onder meer dichter Jan Ducheyne. Tevens is hij lid van het Brusselse collectief Individual Friends, dat zopas haar debuut album uitbracht.

 

Nu 16 jaar rijpen volgde er nu de release van het nieuwe album “White Flemish Trash”, een weerbarstige, intense, eerlijke en bloedmooie plaat. Mercelis is terug als trio met drummer PaTricky Clauwaert (Francoiz Breut, Trio Clauwaert Henri Jacquemyn) en gitarist  Teuk Henri (Noodzakelijk Kwaad, I H8 Camera). Matt Watts verzorgt op het album en op het podium de backing vocals en Nicolas Rombouts zorgt voor extra bass en synths.

https://www.facebook.com/mercelismusic

 

23 november 2022
In dit bericht:
Translate »