Vrijdag bracht de Canadese retropopzangeres Bianca James haar tweede single ‘Till I Remember’ uit. Net als de single ‘Monaco’ die vorige maand uitkwam, refereert ‘Till I Remember’ aan Amerikaanse en Britse muziek uit de jaren ’60 met een mix van elementen van Motown, Soul en moderne pop. ‘Till I Remember’ is afkomstig van Bianca’s titelloze debuutalbum dat op 4 augustus 2023 uitkomt.

 

Waar ‘Monaco’ gaat over ontsnappen uit de dagelijkse realiteit, focust de ballad ‘Till I Remember’, met zijn diep gelaagde achtergrondzang en intieme gospelpiano op het vinden van de kracht om dat te doen. Bianca vertelt: “Dit nummer schreef ik tijdens een moment van pijnlijk liefdesverdriet. Het gaat over de discrepantie tussen je hoofd dat zegt: “dit werkt niet” en je hart dat niet kan loslaten.”

Voor Bianca is muziek altijd een middel geweest om liefdesverdriet en pijn om te zetten in kracht en vrijheid. “Ik denk niet dat ik bewust liedjes heb geschreven over empowerment, maar de rode draad in al mijn liedjes is een boodschap van overwinnen, van het vinden van hoop. Mijn missie is om anderen te inspireren om hun leven en hun dromen ten volle te leven.”

Opgroeiend in Montreal met haar Italiaanse vader en moeder van Britse afkomst, verheerlijkte Bianca James de wilde, vrije levensstijl van de Italiaanse en Franse Riviera en de swingende rock ‘n’ roll scene van Londen in de jaren zestig. Ze zong voortdurend en ontwikkelde haar stem door mee te zingen met de klassieke platen die op de platenspeler van de familie draaiden. “Ik droomde ervan in Londen te wonen, naar Parijs of Zuid-Frankrijk te rijden en shows te spelen met een geweldige band. Dat is de droom waaruit dit album is ontstaan.”

 

28 mei 2023
In dit bericht:
Translate »