Vanaf 10 november verschijnt er een nieuwe Franstalige single verschenen van de Haagse zangeres Tess Merlot.
Het nummer Mon cher papa is een ode aan vaders in alle soorten en maten. Het nummer werd geschreven door Tess’ vaste pianist, musical director en arrangeur Guillaume Marcenac.
Mon cher papa gaat over een vader die hard werkt om zijn gezin te onderhouden, maar die door zijn vele afwezigheid enigszins vervreemd raakt van zijn kinderen. Pas op latere leeftijd leren vader en kind elkaar echt begrijpen. Guillaume Marcenac baseerde de tekst op de band met zijn eigen vader en schreef het nummer nadat hij zelf vader werd, een gebeurtenis die veel momenten uit zijn jeugd in perspectief zette. Dat betekent niet dat het nummer niet universeel is. Tess Merlot: ‘Ook mijn vader is een hardwerkende man, en niet echt een prater, dus ik herkende een deel van de tekst direct. Toen ik tiener was zaten we lang niet altijd op een lijn, maar nu ik zelf ouder ben, begrijp ik zijn keuzes van destijds veel beter. Iedereen kan iets uit deze tekst halen, wat voor je band je ook met je ouders hebt of had.’
Het nummer werd opgenomen in Studio Groenland in Hilversum, samen met Tess’ vaste band bestaande uit gitarist Leon Sibum, accordeonist Lars Visscher, drummer Michiel Buijsse, bassist Boris Egberts en de Haagse Fransman Guillaume Marcenac op piano. Op de single is tevens een strijkkwartet te horen bestaande uit violisten Jenneke Tesselaar, Robert Baba en Ian de Jong (o.a. Metropole Orkest) en cellist Arno van der Vuurst (o.a. Matangi Quartet). Speciaal voor de show met het Residentie Orkest in poppodium PAARD op 25 november heeft Guillaume Marcenac een uitgebreid arrangement gemaakt voor de 17-koppige formatie.
OVER TESS MERLOT
Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis “de Franse zomerhit van het jaar” werd genoemd. In 2020 tourde ze langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In 2021 verscheen haar debuutalbum Laissez-moi en was ze te gast bij televisieprogramma’s als Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M. Op 25 november 2023 speelt Tess Merlot met het Residentie Orkest in de grote zaal van het Haagse poppodium PAARD. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.
8 november 2023
In dit bericht:
Translate »