Persbericht, vrijdag 21 januari 2022

Vandaag verschijnt ‘gasoline’, de nieuwe single van My Baby. Met het nummer doet de Nederlandse band een beroep op ons geweten: waarom zitten we zo vast aan de consumptiemaatschappij terwijl die ons ook dreigt te vergiftigen? ‘gasoline’ is een voorproefje van ‘sake sake sake’, het vijfde studioalbum van My Baby dat 22 april verschijnt.

Luister hier naar gasoline

My Baby, bestaande uit Cato van Dijck, haar broer Joost van Dijck en Daniel de Vries, brengt de boodschap van ‘gasoline’ in een blues-achtige stijl met een groove die doet denken aan Prince en The Black Keys. “Het nummer bevraagt onze kwetsbare afhankelijkheid van de consumptiemaatschappij”, aldus Daniel de Vries.

Vijfde album
‘gasoline’ is de tweede single van ‘sake sake sake’, het vijfde studioalbum van My Baby. Eerder verscheen al het nummer ‘a dream i dream’. ‘sake sake sake’ verschijnt 22 april en is de opvolger van het veelgeprezen ‘Mounaiki ~ By The Bright Of Night’ uit 2018.

Over My Baby
My Baby, een trio afkomstig uit Nederland en Nieuw-Zeeland, maakt hypnotische door roots en rock geïnspireerde dance. De sound wordt afgemaakt met gospel- en blueszang en folkmelodieën met een vleugje seventies funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en EDM, maar gespeeld op gitaren en drums zonder gebruik te maken van computers en samples. De band speelde eerder op festivals als Glastonbury, Isle of Wight, Sziget, Fusion, Exit, Lowlands en Pinkpop.

Volg My Baby
Instagram | Facebook | Spotify

25 januari 2022
In dit bericht:
Translate »