Patrick van Zandwijk, a.k.a. TuskHead, is voor zijn nieuwe EP Little Lights de samenwerking aan gegaan met Simon Johnson, een wel gerespecteerde naam binnen de Australische country muziek scene. In 2022 heeft Patrick nog zijn album Change of Shape uitgebracht, welke met zijn single ‘Let Go’ voor het eerst officiële Spotify hitlijsten zoals Route Americana heeft bereikt.
De nieuwe EP zal het daglicht zien op 21 april, maar de single en video voor Lose Control nemen je nu alvast mee in de Americana sferen die je op de nieuwe plaat te wachten staan.
Lose Control gaat over het loslaten van je angsten en leven in het hier-en-nu, wat eigenlijk een ‘first’ is voor Patrick. Eerdere TuskHead releases gingen veelal over verlies en verdriet in het leven, waar inspiratie geput wordt uit eigen ervaring. Zijn scheiding is de inspiratiebron geweest van zijn debuutalbum Change of Shape, maar nu met de nieuwe EP probeert hij ook de lichtpuntjes van het leven te beschrijven. Lose Control specifiek vertelt over het (her)vinden van liefde door muziek en het omarmen van de toekomst. De muziek bestaat uit een upbeat drumpartij met een gitaar-gedreven folk-rock randje. Daarnaast komen er experimentele invloeden naar boven door het gebruik van een trombone sectie.
Waar TuskHead normaal een eenmansproject is vertaald de videoclip, geregisseerd door Jonathan Ferede, de nieuwe single naar een full-band studio performance in een compleet witte studio. Het doel was om terug te gaan naar de essentie van de muziek; de performance van de band zelf. Daarnaast schroomt Jonathan niet van het doorbreken van de vierde wand. Van begin tot eind is het duidelijk dat de performance plaatsvindt in een video studio, waar de kijker onderdeel wordt van de visie en het oog van de regisseur.
Little Lights zelf gaat over het contrast tussen de ups en downs van het leven. Van een vrolijke en up-beat gedreven start gaat de EP al snel naar de sombere momenten waar je die kleine lichtpuntjes in het leven wel extra kan gebruiken. De cover art van deze EP is gemaakt door niemand minder dan Christian Taylor, die o.a. ontwerpen heeft gemaakt voor bands als 49 Winchester, Turnpike Troubadours en Cris Jacobs.
31 maart 2023
In dit bericht:
Translate »