De Roofman-trein blijft maar doordenderen. Vandaag brengt de productieve Nederlandse songwriter alwéér een nieuwe single en live video uit. ‘Two Buckets Of Dreams’ is de tweede single van de aankomende EP ‘The ATL EP’, die op 6 oktober verschijnt.

Roofman over de single: “Soms is het schrijven van een nummer iets spiritueels. Na twee weken Twin Peaks te hebben gebinchwatcht, viel dit nummer zomaar uit de lucht. Ik denk dat het gaat over het niet te serieus nemen van alles, proberen je dromen waar te maken, maar niet te verdrietig te zijn als dingen niet gaan zoals je voor je zag. Omarm gewoon ‘dat het is wat het is’.”


Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indie-fragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes, die hij soms afbreekt met humoristische aankondigingen, hebben geweldige melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken. In een intieme setting slaagt hij net zo goed als in een grotere club wanneer hij met zijn band op pad is – het effect is hetzelfde, alleen de muzikale afwisseling en het volume zijn anders. ‘The ATL EP’ verschijnt in oktober 2023 op Clouds Hill, als vervolg op de release van debuutalbum ‘Still The Mess I Was’ eerder dit jaar.

‘The ATL EP’: een met americana geïnjecteerde indie-folkplaat, opgenomen op een vintage Tascam 388 8-track tapemachine in een kelder in Atlanta, begeleid door zijn Amerikaanse vrienden Rhett Shull (gitaar/productie), Philip Conrad (bas) en Chad Collins (drums/keys).

Aankomende liveshows:

01.10.2023 | Gigant, Apeldoorn

12.11.2023 | Patronaat, Haarlem /w J.E. Sunde
15.11.2023 | EKKO x Kromme Haring, Utrecht /w J.E. Sunde
19 september 2023
In dit bericht:
Translate »