Rusten is niks voor Douwe Bob. Daarvoor is hij te veel lefgozer, bohemien, romanticus, melancholicus, dichter, rock-’n-roller, charmeur, schipper, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen en natuurmens en dat allemaal verenigd in één persoon.

Douwe Bob won De Beste Singer-Songwriter van Nederland, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisiesongfestival en werd maar liefst drie keer onderscheiden met een Edison. Sinds zijn debuutalbum ‘Born In A Storm’ (2013) is hij al haast niet weg te denken uit de Nederlandse popindustrie. Douwe Bob leerde op zesjarige leeftijd piano spelen, pakte later de gitaar op en wordt gedurende zijn carrière hoorbaar geïnspireerd door Country, Roots en Americana muziek.

Ondanks meerdere malen bewezen te hebben dat hij in uiteenlopende genres uitblinkt, onder andere op zijn laatste album ‘Born To Win, Born To Lose’ (2021) waarop hij zich vooral focust op Americana, ligt ook de popmuziek dichtbij zijn hart. ZO is de single ‘This World Is Our Home’ een terugkeer naar de popsounds waar zijn fans niet onbekend mee zijn en het is dan ook niet voor niets een dikke hit. Het nummer gaat over je thuis voelen op onze aarde, liefde delen met vrienden, geaard zijn in het moment en vooral gelukkig zijn.

Het zijn allen onderwerpen die Douwe Bob de afgelopen tijd bezighouden. In 2021 verwelkomde hij zijn eerste kindje: “Door het vaderschap ben ik op een andere manier naar de wereld gaan kijken,” vertelt hij. “Het leven heeft een hele nieuwe dimensie gekregen.”

Na deelname aan het zestiende seizoen van De Beste Zangers en de bevestiging van de line up van Holland Zingt Hazes 2024, is Douwe Bob klaar voor een druk jaar. Zie ook de showlijst op https://www.douwebobmusic.com/ waarvan vele shows al uitverkocht zijn.

30 januari 2024
In dit bericht:
Translate »