How To Live is de titel van het nieuwe album van zanger en Edison winnaar Dennis van Aarssen dat op 26 november uitkomt. Na z’n succesvolle debuutalbum (2019) en de eerste uitgebreide theatertour met eigen bigband, lag de lat redelijk hoog voor Nederlands jongste crooner. Op ‘How To Live’ weet de ondertussen 27 jarige Dennis trouw te blijven aan de aanstekelijke swing/jazz/pop sound waar hij zo van houdt en brengt hij met 10 nieuwe songs en 2 goed gekozen covers, een tribute aan het American Songbook. Luister alvast naar eerste single I Still Got It.

Voor How To Live werkte Dennis evenals voor z’n met goud bekroonde debuut ‘Forever You’, samen met Jeff Franzel, voormalig pianist van Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. en Maria Christensen, bekend van samenwerkingen met Celine Dion en Jennifer Lopez. Uit een schrijfsessie met dit top duo ontstonden acht nieuwe nummers waarvan er zes op het nieuwe album zijn gekomen.

‘How To Live’ is samen met de DVA Bigband opgenomen in de E-Sounds Studio in Weesp en geproduceerd door Paul Willemsen. Dennis was, anders dan bij z’n onder hoge tijdsdruk opgenomen debuut, van begin tot eind betrokken bij de totstandkoming van deze opvolger en levert met ‘How To Live’ zodoende een in z’n eigen woorden ‘signature Dennis van Aarssen’ album af!

Dennis van Aarssen won in 2019 het negende seizoen van The Voice of Holland waarna zijn carrière een vliegende start nam. Zijn eerste single ‘Modern World’ belandde in de tipparade en amper 6 maanden later tourde hij met zijn eerste theatershow ‘Start Spreading the News’ begeleid door de Bosco Jazz & Pop Orchestra door Nederland. Zijn debuutalbum ‘Forever You’ verscheen eind 2019, bereikte in 2020 met meer dan 10K verkochte exemplaren en 2.5 million streams de goud status en werd eind dat jaar beloond met de felbegeerde Edison Jazzism Publieksprijs.

Dennis is ondertussen 27, en op weg met zijn swing/jazz/pop sound z’n eigen plaats te veroveren in de Nederlandse muziekscene. Hij schrijft eigen nummers maar maakt even makkelijk indruk met zijn vertolkingen van American Songbook klassiekers. Dit seizoen speelt hij z’n nieuwe show ‘Swinging On A Star’ in de Nederlandse theaters (tourdates).

www.dennisvanaarssen.com

11 november 2021
In dit bericht: