De Amerikaanse gitaarlegende Slash (Guns N’ Roses, Velvet Revolver, Slash Ft. Myles Kennedy & the Conspirators) brengt op vrijdag 17 mei a.s. zijn nieuwe solo-album ‘Orgy Of The Damned’ uit bij platenlabel Gibson Records, met daarop covers van blues classics die hij eigenhandig heeft geselecteerd.

De eerste single die daaraan vandaag voorafgaat is een cover van Howlin’ Wolf’s ‘Killing Floor’ uit 1964, met Brian Johnson van AC/DC als gastzanger. Aerosmith’s Steven Tyler vervult een fanatieke glansrol op mondharmonica op deze blues klassieker. In de bijgaande video ‘Killing Floor’ zien we Slash en zijn bluesband, bestaande uit Johnny Griparic (bas), Teddy Andreadis (keyboards), Michael Jerome (drums) en Tash Neal (zang/gitaar).

Slash:”‘Killing Floor’ is een van mijn favoriete Howlin’ Wolf-nummers, maar ook een van de iconische bluesriffs die mij als jonge gitarist instant raakte. Ik heb er altijd al op de een of andere manier een cover van willen maken en deze plaat was de perfecte aanleiding om dat te doen. Toen ik het nummer daadwerkelijk met de band speelde – met Brian Johnson als zanger – realiseerde ik me dat ik me vroeger nooit had kunnen stellen dat het zo geweldig klonk. En al helemaal dankzij de verbluffende mondharmonicapartij van Steven Tyler.”

Brian Johnson: “Toen Slash me vroeg om ‘Killing Floor’ te zingen zei ik meteen ja. Het was een van de eerste nummers die ik leerde in mijn allereerste band. Toen hij de track voor me speelde, was het al helemaal een no-brainer. Plus: Steven’s harmonica is so bloody hot. I had a ball with Slash in the studio, and I think we did this great old song justice.

Pre-order: https://gibsonrecords.lnk.to/ootd

10 maart 2024
In dit bericht:
Translate »