Het nieuwe album van Will Know ‘Shedding & Blooming’ komt uit op 7 januari 2022 . Will Knox is een geboren verhalenverteller. Met slechts een paar woorden en enkele akkoorden wekt hij hele werelden tot leven en raakt hij de kern van specifieke situaties. Zijn nieuwe album ‘Shedding + Blooming’ is als een boek over zijn leven, waarin hij zijn traumatische verleden van zich afschudt en strijdlustig de toekomst instapt. Hij verhaalt over disfunctionele familierelaties, echo’s uit het verleden, die een existentiële crisis veroorzaakten bij de singer-songwriter. Dit album is de start van een zoektocht naar een beter leven voor zichzelf. Dat doet de Engelsman in Haarlem, waar hij al heel wat jaren woont.

‘Shedding & Blooming’ is een collectie liedjes waardoor je Will Knox leert kennen. Het is een muzikaal hoofdstuk over zelfontdekking, ‘a journey of self-discovery’. Het album vormt als het ware twee boekensteunen: verleden en toekomst. Het is alsof Knox zijn huid eerst moet verliezen, als een slang die vervelt, om de persoon te kunnen worden die hij wil zijn. De muziek van Will Knox is beïnvloed door klassieke ‘storytellers’ als Leonard Cohen en Paul Simon, de muzikale sferen van Nick Drake en Elliot Smith en meer recentelijk door het werk van o.a. Blake Mills & Maddison Cunningham.

Klik hier voor een playlist van liedjes waar Will Know aan heeft meegeschreven.

‘Shedding & Blooming’ is zijn derde album, dat hij uitbrengt in eigen beheer i.s.m. AAA Label Services. Zijn debuutalbum ‘The Matador & The Acrobat’ uit 2010 werd opgevolgd door ‘The River Ink’ uit 2016. In 2019 bracht hij de EP ‘Little Holylands’ uit.

3 december 2021
In dit bericht:
Translate »