Persbericht, vrijdag 6 mei 2022

‘Easy Were The Days (Before I Met You)’, het vierde album van Dig Deeper, is nu uit. Het verschijnt op vinyl en digitaal via Vinter Records en is de opvolger van het in Nederland zeer goed ontvangen ‘In Central European Time’ (2017. Het vijftal uit Noorwegen – dat in eigen land met trots de titel van coolste hippie rockers draagt – is geïnspireerd door jaren ’90 indierock en de sound van Californië uit de jaren ‘70. Toch klinkt ‘Easy Were The Days (Before I Met You)’ even nostalgisch als eigentijds en onderscheidend: een mix van Neil Young, Crazy Horse en Kurt Vile, voorzien van een Scandinavische toets.

De band heeft ruimschoots de tijd genomen voor het nieuwe album, wat het resultaat volgens frontman Einar Kaupang ten goede is gekomen. “We hebben veel geluisterd naar opnames van de eerste schetsmatige ideeën voor het nieuwe werk die we in onze oefenruimte hebben gemaakt. Ik denk dat daarmee de melodieën hebben kunnen rijpen en het heeft ons de vrijheid gegeven verschillende dingen te proberen, net zo lang totdat we voor ieder nummer de juiste vorm hadden gevonden.”

Dig Deeper debuteerde in 2012 met het album ‘August Afternoon’, gevolgd door ‘How You Spend Your Days’ (2015). Volgens The Daily Indie was ‘In Central European Time’ een fantastische opvolger en Nieuwe Revu schreef naar aanleiding van het album uit 2017 dat Dig Deeper absolute meesters zijn in het mengen van Amerikaanse rootsmuziek met lang uitgesponnen acidrock.

Meer informatie: Dig Deeper online

6 mei 2022
In dit bericht:
Translate »