Nick Cave & The Bad Seeds zal B-Sides & Rarities Part II, het langverwachte vervolg op B-Sides & Rarities uit 2005, uitbrengen op dubbel vinyl, dubbel cd, luxe dubbel cd en via alle digitale platforms op 22 oktober.

Vandaag delen ze een voorheen niet beschikbare live versie van ‘Push The Sky Away’, het titelnummer van het gelijknamige album uit 2013. Het werd uitgevoerd als onderdeel van ‘Film Music – Nick Cave & Warren Ellis’ in Hamer Hall met het Melbourne Symphony Orchestra in Melbourne in 2019. Beide artiesten vinden die avond een van de hoogtepunten van hun carrière.

 ‘I never had more fun on stage than with the MSO…’ – Nick Cave

 ‘Beautiful hometown Melbourne Symphony Orchestra – one of the best shows of my life’ – Warren Ellis

B-Sides & Rarities Part I en Part II zullen ook samen worden uitgebracht als een Limited Edition Deluxe 7 Vinyl Box Set met 83 zeldzame tracks en exclusieve sleeve notes.

 Het niet eerder uitgebrachte nummer ‘Vortex‘ is al beschikbaar als stream. Het staat op B-Sides & Rarities Part II en werd in 2006 geschreven en opgenomen door Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey en Jim Sclavunos. Omdat de band het nummer nooit toewees aan Grinderman of aan Bad Seeds, bleef het onuitgebracht.

Een ander niet eerder uitgebracht nummer ‘Earthlings‘ van B-Sides & Rarities Part II is ook al te beluisteren. Dit nummer is afkomstig uit de sessies van 2018/2019 die uiteindelijk het veelgeprezen album ‘Ghosteen’ werden.

‘Earthlings is the missing link that binds Ghosteen together. A lovely song that just got away…’ – Nick Cave

BELUISTER DE NIET EERDER UITGEBRACHTE TRACK ‘PUSH THE SKY AWAY’ LIVE MET HET MELBOURNE SYMPHONY ORCHESTRA HIER

9 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »